Παραιτήθηκαν από βουλευτές οι Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου λόγω των υποψηφιοτήτων για ευρωβουλευτές

Παραιτήθηκαν από βουλευτές οι Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου λόγω των υποψηφιοτήτων για ευρωβουλευτές
Δεν έκαναν χρήση της τροπολογίας που αίρει το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή
Τις παραιτήσεις τους από βουλευτές της ΝΔ λόγω των υποψηφιοτήτων τους για τις ευρωεκλογές υπέβαλαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Και οι δύο βουλευτές παρέδωσαν τις επιστολές παραίτησης τους στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, καθώς είχαν προαναγγείλει ότι δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.
Την έδρα του κ.Μεϊμαράκη αναμένεται να λάβει η Ζωή Ράπτη (προηγείται ο Αργ. Ντινόπουλος, ο οποίος έχει αρνηθεί την έδρα καθώς είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων), αυτή της κας.Ασημακοπούλου αναμένεται να πάει στον Π.Παναγιωτόπουλο (προηγείται ο κ.Γ. Μιχελάκης αλλά ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν πρόκειται να πολιτευτεί στις επόμενες εθνικές εκλογές).
Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η Κατερίνα Μάρκου (αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της), η οποία προέρχεται από το Ποτάμι και η οποία είχε εκλεγεί στην Α' Θεσσαλονίκης.
Σε περίπτωση που η κα.Μάρκου ακολουθήσει το παράδειγμα των Μεϊμαράκη - Ασημακοπούλου, την θέση της πρόκειται να πάρει ο κ.Νίκος Νυφούδης.

H επιστολή παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος μιας τριαντάχρονης ανελλιπούς κοινοβουλευτικής παρουσίας μου.
Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, όπως είχα προαναγγείλει, συνεπής στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην πολιτική μου διαδρομή, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή της Β´ Αθηνών, κάνοντας πράξη την προσωπική και πολιτική δέσμευσή μου,να μην κάνω χρήση της διάταξης με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.
Για μένα η ηθική στην πολιτική ήταν και είναι αξιακός κανόνας.
Θέλω να ευχαριστήσω, διαχρονικά, όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές για την έως τώρα άριστη συνεργασία μας, τους υπαλλήλους και το Επιστημονικό προσωπικό της Βουλής για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Προεδρία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Θέλω, κυρίως, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Β´ Αθηνών για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, που με αναδείκνυαν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για να υπηρετώ τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.
Με το πνεύμα της ενότητας, της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συλλογικής προσπάθειας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS