Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο +0,48% και τις 22.307,58 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο +0,48% και τις 22.307,58 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κόνγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,96% στις 29.519 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (25/4) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύριο τα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,48% στις 22.307,58 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Nintnedo και Sony ενισχύθηκαν κατά +1,34% και +1,51% σντίστοιχα.
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση για τη νομισματική της πολιτική, κατά την οποία αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η τρέχουσα νομισματική χαλάρωση θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020.
Όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% ενώ διατήρησε επίσης τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
«Η Bank oj Japan σκοπεύει να διατηρήσει τα τρέχονται εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,11% στις 11.039,86 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,48% στις 2.190,50 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της SK Hynix σημείωσε άνοδο της τάξεως του +2,17%.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κόνγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,96% στις 29.519 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Geely Automobile και CNOOC υποχώρησαν κατά -4,50% και -0,82% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέραψε σημαντικές απώλειες της τάξεως του -2,43% στις 3.123,83 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -3,21% και τις 9.907,62 μονάδες.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται μεταξύ άλλων και στα διάφορα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται αυτές τις μέρες, καθώς και στην πορεία της τιμής του πετρελαίου, η οποία επηρεάζει άμεσα τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.
Η τιμή του «μαύρου χρυσού» παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, καθώς η σύσφιγξη των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν αντισταθμίζει την αύξηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα αποθέματα αργού ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,81 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στα 65,95 δολ. ανά βαρέλι.
Η τιμή του πετρελαίου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι δεν πρόκεται να χορηγήσει περαιτέρω απαλλαγές στις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιέσεις προς της Τεχεράνη.
«Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους απέναντι στο Ιράν, αναθεωρήσαμε την πρόβλεψη για την τιμή του Brent για το τέλος του έτους από τα 50 δολ. ανά βαρέλι στα 60 δολ. ανά βαρέλι», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Capital Economics.
Παρά το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί πάνω από 40% το τρέχον έτος, οι αναλυτές της Capital Economics αναμένουν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά τους επόιμενους μήνες, επικαλούμενοι την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση.
Όσον αφορά τα αποθέματα αμερικανικού αργού, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια συνολικά, στα 460,63 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης