Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Πράγα οι εθνικιστές ηγέτες με στόχο ένα κοινό μέτωπο στις ευρωεκλογές (26/5) - Μάχη Le Pen - Salvini για την ηγεσία

tags :
Στην Πράγα οι εθνικιστές ηγέτες με στόχο ένα κοινό μέτωπο στις ευρωεκλογές  (26/5) - Μάχη Le Pen - Salvini για την ηγεσία
Εάν επιτευχθεί ο στόχος για τον σχηματισμό της συμμαχίας, οι εθνικιστές θα πρέπει να επιλέξουν έναν ηγέτη
Στην Πράγα συναντώνται σήμερα Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 οι ηγέτες των εθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26 Μαϊου.
Τα ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ελπίζουν σε μια σημαντική ενίσχυση της δύναμής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ώρα που ενισχύονται τα κινήματα κατά της ΕΕ, όπως σημειώνει το Euractiv.
Στη Σύνοδο μετέχουν η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Marine Le Pen, o Ολλανδός ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας Geert Wilders, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα θα απευθύνει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εθνικιστές ηγέτες συγκεντρώνονται με στόχο την επίτευξη συμμαχίας.
«Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η συμμαχία των εθνικιστικών κομμάτων με επικεφαλής τον Salvini, τη Le Pen, το Κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία και άλλους, έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει μία από τις ισχυρότερες ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δηλώνει ο Tomio Okamura, επικεφαλής του κόμματος Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας (SPD) της Τσεχίας.
Και προσθέτει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές με στόχο την ελευθερία και την ευημερία για τα κράτη μέλη, χωρίς να λαμβάνουν διαταγές από τις Βρυξέλλες.
O Salvini, ο οποίος επισκέφτηκε τον Okamura στην Πράγα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, απηύθυνε κάλεσμα στα εθνικιστικά κόμματα τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σχηματίσουν μια νέα συμμαχία.
Μάλιστα, ο Salvini εκτιμά ότι αυτό το νέο μπλοκ θα είναι το μεγαλύτερο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο πολιτικός αναλυτής Jan Kubacek, η συνεργασία μεταξύ αυτών των κομμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς όλοι είναι ταγμένοι στα εθνικά τους συμφέροντα.
Επίσης εάν επιτευχθεί ο στόχος για τον σχηματισμό της συμμαχίας, οι εθνικιστές θα πρέπει να επιλέξουν έναν ηγέτη.
Η μάχη Salvini - Le Pen θα είναι σκληρή, ωστόσο ο Ιταλός θα έχει το πάνω χέρι, καθώς δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Από την άλλη μεριά η Le Pen θα είναι πολύ δραστήρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης