Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στη Wall Street μετά τα ρεκόρ - Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Στάση αναμονής στη Wall Street μετά τα ρεκόρ - Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (24/4/2019) η Wall Street, μία ημέρα αφότου S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με το «βλέμμα» των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 26.623 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.931 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα, στις 8.122 μονάδες.


Η μετοχή της Boeing σημειώνει άνοδο 0,9% στο άνοιγμα, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ ανέβαλε τη δημοσίευση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους, επικαλούμενη την αβεβαιότητα γύρω από το αεροσκάφος της 737 MAX, μετά τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα.
Από την άλλη, η μετοχή της Caterpillar καταγράφει «βουτιά» 2%, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ 3μηνο, καθώς αυτά σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν σε ένα φορολογικό όφελος.
Σήμερα αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα οι Facebook, Microsoft, PayPal, Tesla Motors και Visa, μετά το κλείσιμο της Wall.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα σχεδόν 130 εταιρείες του δείκτη S&P 500.
Από αυτές, το 78% έχει εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα μεγέθη από ορισμένες μεγάλες εταιρείες, όπως οι United Technologies, Coca-Cola και Twitter, βοήθησαν τους Nasdaq και S&P 500 να κλείσουν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Τα νέα αυτά ιστορικά υψηλά ήρθαν σε λιγότερο από έξι μήνες μετά τις μαζικές απώλειες του Δεκεμβρίου, που είχαν οδηγήσει τη Wall στο να καταγράψει τη χειρότερη χρονιά από τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Ωστόσο, η δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ότι θα «παγώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά και η επίτευξη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έχουν πυροδοτήσει ένα ράλι στις μετοχές από την αρχή του 2019.
Ώθηση στην αγορά είχε προσφέρει τις προηγούμενες ημέρες και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, που ακολούθησε την απόφαση Trump να άρει τις εξαιρέσεις για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης