Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην απομόνωση ο Πολάκης που επιμένει – Αποστάσεις και από Ξανθό – Πλήγμα στην κυβέρνηση Τσίπρα το … νέο αυτογκόλ

Στην απομόνωση ο Πολάκης που επιμένει – Αποστάσεις και από Ξανθό – Πλήγμα στην κυβέρνηση Τσίπρα το … νέο αυτογκόλ
Μεϊμαράκης: Η υπόθεση αυτή θα κοστίσει πολύ ακριβά στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα
Παραμένουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου με αφορμή τον τρόπο που ο τελευταίος διορίστηκε στο ΕΣΥ.
Οι αντιδράσεις μάλιστα δεν περιορίζονται στη ΝΔ και στις λοιπές πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αλλά προέρχονται ακόμα από στελέχη, βουλευτές ακόμα και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
Μάλιστα ο κ.Ξανθός, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ σήμερα (24/4) το πρωί «σκιαγράφησε» και τις συνέπειες του νέου αυτογκόλ του κ.Πολάκη στην κυβέρνηση.
«Ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές.
Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ξανθός.
Και έχει απόλυτο δίκιο.
Διότι την ώρα που ο κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ καλούνταν να διαχειριστούν μια ακόμα (μετά τη συνάντηση με τους καλλιτέχνες για τα πνευματικά δικαιώματα) «γκάφα» (;) σχετικά με την περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων – κάτι που το περιέγραψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ - , ο κ.Πολάκης με την «αχρείαστη» αντιπαράθεση του έδωσε το πλέον κατάλληλο «πάτημα» στη ΝΔ να ξεφύγει από την πίεση και το διαφαινόμενο «αδιέξοδο», να αλλάξει τελείως την πολιτική ατζέντα και παράλληλα να περάσει στην αντεπίθεση και μάλιστα να πάρει το πάνω χέρι.
Και αυτό διότι αυτός που είναι πλέον «στριμωγμένος» είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεσμεύτηκε με τα όσα υποστήριξε χθες στη Βουλή, να στηρίξει τον υπουργό του μέχρι τέλους.
Κάτι που δεν φαντάζει και ιδιαίτερα αισιόδοξο για τον κ.Τσίπρα και την κυβέρνηση του, μια και η θέση της κοινής γνώμης απέναντι στο εν λόγω ζήτημα, είναι ξεκάθαρα σε βάρος του κ.Πολάκη.
Τα «ασυμμάζευτα», τη «γκρίνια» και τη «ζημιά» θα επιχειρήσει να «μαζέψει» ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του Π. Πολάκη, την οποία είπε πως θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του.
Και εκεί θα επιχειρήσει να επαναφέρει την πολιτική συζήτηση στα «φάουλ» του Μητσοτάκη και όχι του Πολάκη.
Εγχείρημα αν μη τι άλλο δύσκολο.

Μεϊμαράκης: Χυδαίος ο Πολάκης, έπρεπε να τον αποπέμψει ο Τσίπρας – Σωστή η κίνηση Μητσοτάκη

Χυδαίο χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Ο Πολάκης ήταν χυδαίος και το ξέραμε αυτό.
Ο Τσίπρας έπρεπε να τον αποπέμψει.
Τώρα θα πάει στις εκλογές ταυτισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος εκτίμησε ότι «αυτή η υπόθεση θα κοστίσει πολύ ακριβά στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα».
«Εφόσον δεν τον απέπεμψε, θα τον στηρίξει μέχρι τέλους.
Θα πάνε στις εκλογές ταυτισμένοι Τσίπρας - Πολάκης» είπε ο κ.Μεϊμαράκης, επικροτώντας την πρωτοβουλία της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πολάκη.
«Η πρόταση μομφής ήταν η πιο σωστή κίνηση για τον Μητσοτάκη.
Αναγκάζει τώρα τον Τσίπρα να πάει στις εκλογές με σύμβολο τη χυδαία επίθεση του Πολάκη.
Τώρα αποκλείεται ο Τσίπρας να το αποπέμψει, είναι εγωιστής, δεν θα θέλει να φανεί ότι μας κάνει τη χάρη.
Θα έπρεπε να του είχε ζητήσει από το πρωί να παραιτηθεί» τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «εάν ο Πολάκης δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ τότε ακόμα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα».

Κουρουμπλής: Ατυχής η δήλωση Πολάκη, κακώς μίλησε για αυτό το θέμα - Υπάρχουν και λαθεμένες στιγμές

Για ατυχή δήλωση έκανε λόγο και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής.
«Η δήλωση Πολάκη ήταν ατυχής.
Κακώς έβγαλε το ΦΕΚ, κακώς μίλησε για αυτό το θέμα.
Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κουρουμπλής
«Υπάρχουν και λαθεμένες στιγμές.
Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι δεν είναι λάθος να ζητούσε συγνώμη ο κ.Πολάκη.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ.Κουρουμπλής, ατυχής ήταν και δήλωση Κυμπουρόπουλου.
«Έκανε μία δήλωση η οποία αδικεί τα πράγματα.
Αυτές είναι κατακτήσεις, δεν είναι επιδόματα, ούτε δώρα τα οποία χαρίζει το κράτος στους αναπήρους.
Το κράτος οφείλει να προσφέρει σε κάθε πρόσωπο με ιδιαιτερότητα, τα μέσα για να μπορεί να είναι παραγωγικός άνθρωπος.
Είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας που δεν επηρεάζει ούτε κατ' ελάχιστον η αναπηρία την αξιοποίηση της επιστημονικής του γνώσης» ανέφερε ο κ.Κουρουμπλής.

Σιμορέλης: Η ανάρτηση Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο ενοχλεί την αισθητική μας

Έντονη κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης, με αφορμή την ανάρτηση του πρώτου για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
«Ήταν άστοχο από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, έως και ολίσθημα θα έλεγα η ανάρτηση που έκανε στο twitter και ανέβασε το ΦΕΚ με το οποίο προσλήφθηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος σαν γιατρός στο Ε.Σ.Υ.» είπε μιλώντας στη «Λέσχη 97,6».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «Η οποία πρόσληψη βεβαίως ήταν και νομιμότατη.
Μας ενοχλεί στην αισθητική μας και στο ανθρώπινο στοιχείο μια τέτοιου είδους ανάρτηση.
Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι ένα παλικάρι που δίνει αγώνα ζωής, και σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Μέτωπο και με τον ΙΣΑ «άνοιξε» ο Πολάκης: Η πειθαρχική δίωξη και η επίθεση σε Πατούλη - «Αγνοεί τους νόμους που ψηφίζει»

Μέτωπο όμως άνοιξε ο κ.Πολάκης και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Σε σημερινή (24/4/2019) ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος απαντά στα σχόλια του Πολάκη επισημαίνοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι έκθετος στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης αλλά και στον ιατρικό κόσμο.
«Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος έπειτα την επίθεση από τον κ. Πολάκη με αφορμή την ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο ότι θα κινηθεί πειθαρχικό εναντίον του.

ΙΣΑ: Ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πρέπει να γνωρίζει τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει, απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σχετικά με την πειθαρχική του δίωξη από τον ΙΣΑ και την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων.
«Θα έπρεπε ως υπουργός Υγείας να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 321 παρ. 1 του ν. 4512/2018, που ψηφίστηκε επί Υπουργίας του, ορίζεται ότι: «…για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό σύλλογο από τον σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή, είναι το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.
Προσθέτει ότι ο κ. Πολάκης είναι «ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του Στέλιου Κιμπουρόπουλου.
Είναι επίσης έκθετος στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών, για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του.
Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του».
«Ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πολάκης για τα συντροφικά μαχαιρώματα: Μην περιμένετε από εμένα να μαλώσω με συναγωνιστές

Στα συντροφικά μαχαιρώματα που δέχθηκε απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Με ανάρτηση του στο facebook, ο κ. Πολάκης περιγράφει τι σημαίνει για τον ίδιο ηθικό πλεονέκτημα και ήθος της Αριστεράς, «απαντώντας» σε όσους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκαν εναντίον του.
«Μην περιμένετε από εμένα να μαλώσω δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές.
Ο εχθρός είναι απέναντι» καταλήγει ο ίδιος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης