Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, με ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall Street, με ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα ανακοίνωσαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (23/4/2019) η Wall Street, στον απόηχο καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων από ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 26.538 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.913 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 8.040 μονάδες.


Κέρδη 2% καταγράφει η μετοχή της Coca-Cola Co., καθώς η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, χάρη στην υψηλή ζήτηση για το νερό και τα αναψυκτικά της.
Άνοδο 2,7% καταγράφει η μετοχή της United Technologies, ενώ της Lockheed Martin σημειώνει ράλι άνω του 5%, στον απόηχο των επίσης καλύτερων των προσδοκιών κερδών που ανακοίνωσαν για το τρίμηνο.
«Άλμα» άνω του 12% καταγράφει η μετοχή του Twitter, καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς και απροσδόκητη αύξηση στον αριθμό των μηνιαίων ενεργών χρηστών της.
Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών του Twitter αυξήθηκε κατά 9 εκατ., στα 330 εκατ., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 318,8 εκατ. χρήστες, αριθμός που θα σήμαινε μείωση των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά 2,2 εκατ.
Σημαντική άνοδο 14% σημειώνει και η μετοχή της Hasbro, καθώς η αμερικανική εταιρία παιχνιδιών ανέφερε μια απροσδόκητη αύξηση εσόδων και κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Από την άλλη, απώλειες 2,5% καταγράφει η μετοχή της Procter & Gamble, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, χάρη στις υψηλότερες τιμές.
Η τρέχουσα εβδομάδα είναι η πιο «πολυάσχολη» της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων.
Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί ήταν σε μεγάλο βαθμό καλύτερα των προσδοκιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, πάνω από το 78% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν αναφέρει αποτελέσματα, εμφάνισαν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Την ίδια ώρα, η προσοχή στρέφεται στην αγορά πετρελαίου, μετά τη χθεσινή απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να σκληρύνει την στάση του και να άρει τις εξαιρέσεις για εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.
Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται σήμερα κατά 0,9% στα 66,1 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης