Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αλλάξουμε τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν

Ν. Κορέα: Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αλλάξουμε τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν
Η πλευρά της Σεούλ θα προσπαθήσει να πείσει την Ουάσιγκτον να χορηγήσει περαιτέρω απαλλαγές για τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Την αποστολή αντιπροσωπείας της Νότιας Κορέας στις ΗΠΑ εντός της εβδομάδας ανακοίνωσαν σήμερα (23/4) αξιωματούχοι της Σεούλ, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να μη χορηγήσει περαιτέρω απαλλαγές προς τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η Σεούλ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αλλάξει τη στάση των ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του ερχόμενου μήνα, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απαλλαγές.
Η αντιπροσωπεία που θα βρεθεί στις ΗΠΑ, και της οποίας επικεφαλής θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών της χώρας Yoon Kang-hyun, αναμένεται να ζητήσει περισσότερες λεπτομέρεις σχετικά με την απόφαση της Ουάσιγκτον.
«Καθώς έχουμε λίγο χρόνο μέχρι την προθεσμία του Μαΐου, σχεδιάζουμε να προσπαθήσουμε να δούμε εάν μπορούμε να πείσουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρατείνει τις απαλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκ των αξιοματούχων της Νότιας Κορέας.
Νωρίτερα, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εμπορίου συναντήθηκαν με παραγωγούς πετρελαίου της Νότιας Κορέας προκειμένου να συζητήσουν τον πιθανό αντίκτυπο της απόφασης των ΗΠΑ, καθώς και να βρουν τρόπους ώστε να περιορίσουν τον αντίκτυπο, προμηθεύοντας πετρέλαιο από άλλες χώρες.
Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα αποτελεί σημαντικό αγοραστή ιρανικού πετρελαίου, ενώ ήταν μία από τις επτά χώρες που κατάφεραν το περασμένο έτος να εξασφαλίσουν απαλλαγή από τις αμερικανικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης