Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» στο πετρέλαιο - Στο +0,19% και τις 22.259,74 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» στο πετρέλαιο - Στο +0,19% και τις 22.259,74 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% στις 29.858 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (23/4) οι αγορές της Ασίας, μετά τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκσε στο πετρέλαιο, εν μέσω της απόφασης των ΗΠΑ να μη χορηγήσουν περαιτέρω απαλλαγές στις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 22.259,74 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των Rakuten και Fast Retailing υποχώρησαν κατά -4,17% και -1,84% αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,17% στις 2.220,51 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,35% στις 11.025,68 μονάδες, με τη μετοχή της Foxconn να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,72%.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% στις 29.858 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,95% και τις 6.319,40 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Comoposite υποχώρησε κατά -0,51% στις 3.198,59 μονάδες, ενώ ο δείκτης SZSE Component σημείωσε πτώση κατά -1,10% στις 10.111,65 μονάδες.
Η προσχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα διάφορα εταιρικά αποτελέσματα των ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται εντός της εβδομάδας, και τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδί» για την πορεία των αγορών τόσο στη Wall Street όσο και στην Ασία.
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να χορηγήσουν περαιτέρω απαλλαγές στις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,48 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη τιμή του από τον Οκτώβριο του 2018.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +0,69% στα 66 δολ. ανά βαρέλι, επίπεδα στα οποία είχε να βρθεί από τις 31 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.
«Ο πρόεδρος Donald Trump αποφάσισε να μην επανεκδώσει Σημαντικές Εξαιρέσεις Μείωσης όταν αυτές λήξουν στις αρχές Μαΐου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι «αυτή η απόφαση αποσκοπεί στο να περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν, απαγορεύοντας από το καθεστώς την κύρια πηγή εσόδων του».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, στόχος της κυβέρνησης Trump είναι «να παρακινήσει το Ιράν να επαναδιαπραγματευτεί τη διεθνή συμφωνία, αναστέλλοντας την επιδίωξη πυρηνικών όπλων, να σταματήσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και να τερματίσει την υποστήριξή του προς τρομοκρατικές ομάδες».
«Θα πάμε στο μηδέν», επεσήμανε ο κ. Pompeo, αναφερόμενος στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, προσθέτοντας ότι «το πόσον καιρό θα παραμείνουμε στο μηδέν εξαρτάται αποκελιστικά από τους ανώτερους ηγέτες του Ιράν».
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένει από τις χώρες του ΟΠΕΚ να ολοκληρώσουν τις περικοπές που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες στην παραγωγή τους, προκειμένου να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης