Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Fake news η περικοπή των δώρων για τη ΝΔ - Τι λέει όμως ο ψηφοφόρος;

tags :
Fake news η περικοπή των δώρων για τη ΝΔ - Τι λέει όμως ο ψηφοφόρος;
Θα εφαρμοσθεί και στις κερδοφόρες επιχειρήσεις ή θα υλοποιηθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες;
« Κόβει» τα δώρα των Χριστουγέννων του ιδιωτικού τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Πρόκειται για fake news λέει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της επικρίνοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι πρόκειται για «Δούρειο Ίππο»  του  ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε ότι κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη  κυβέρνηση της ΝΔ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ηχητικό ντοκουμέντο προβλήθηκε από ορισμένα  δελτία  ειδήσεων.  
Εμείς θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε σε άλλη κατεύθυνση και για να συνεννοηθούμε θα πούμε ναι να κοπούν;
Το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας αν έχει στα κρυφά της σχέδια  κάτι ανάλογο θα πούμε ότι ο ελληνικό λαός δεν θέλει να αναδείξει ακόμη μια κυβέρνηση που άλλα λέει προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά.
Αν το μέτρο της περικοπής των δώρων φέρει ανάπτυξη 2 και 3 ποσοστιαίες μονάδες  είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε.  
Να ζυγίσουμε τα υπέρ  και τα κατά  της πρότασης.  
Μήπως για το επιτελείο της Ν. Δ θα ήταν προτιμότερο να  ανοίξει τα χαρτιά του και να παρουσιάσει στοιχεία  που να λένε ότι τα δώρα  επιβαρύνουν σε  αυτό  το ποσοστό τις  εταιρείες και επομένως θα τις δώσει ανάσα.
Θα ήταν ακόμη προτιμότερο να μας πουν ότι το μισθολογικό  κόστος είναι βάρος  για τα  λογιστήρια  των επιχειρήσεων και πρέπει να ελαφρυνθούν.
Να το συζητήσουμε!
Η εφαρμογή περικοπής των δώρων θα είναι μέτρο οριζόντιο  ή θα δοθεί ως  κίνητρο στις επιχειρήσεις για να εμφανίσουν στη συνέχεια κέρδη;
Θα εφαρμοσθεί και στις κερδοφόρες επιχειρήσεις ή θα υλοποιηθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες;
Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το 64% των επιχειρήσεων εμφάνισε  ζημιές  ή είχε  μηδενικά  κέρδη το 2018. Ποιος έχει αντίρρηση να εφαρμοσθεί στην κατηγορία  αυτή των επιχειρήσεων η περικοπή των δώρων;
Εύλογα προκύπτει και το ερώτημα τι νόημα έχουν οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης όταν οι εταιρείες δεν βγάζουν κέρδη
Τι νόημα έχει  να μειωθούν  οι συντελεστές όταν δεν υπάρχουν κερδοφόρες εταιρείες;
Στο σενάριο της περικοπής των δώρων για τις επιχειρήσεις θα τις δώσει  προοπτική  κερδοφορίας; Πάντως τα στελέχη των επιχειρήσεων και το σύνολο των φορέων θέλει να μειωθεί το μη μισθολογικό  κόστος,  το  μισθολογικό  κόστος έχει  διαμορφωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.    
Εν  κατακλείδι η Νέα Δημοκρατία έδωσε την ευκαιρία  στους αντιπάλους  της  να πουν και κάτι παραπάνω.
Το ζητούμενο είναι αν το κόμμα  της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης  θα  μας πει τι θέλει να κάνει την επόμενη των  εκλογών που θα αναλάβει την κυβέρνηση  ή θα αφήσει τους κάποιους άλλους να την  φτιάξουν  το  οικονομικό πρόγραμμα της κατά  την προεκλογική  περίοδο.  
Ένα είναι βέβαιο ότι ο ψηφοφόρος πλέον είναι προετοιμασμένος μετά την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγε και άλλα έπραξε.
Οι ψηφοφόροι θα διαχειριστούν  τη ψήφο τους με βάση το φόβο της επόμενης ημέρας και όχι με αυτά  που λέει κάθε κόμμα πριν από τις κάλπες.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης