Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε αχαρτογράφητα νερά η Ουκρανία - ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις

Reuters: Σε αχαρτογράφητα νερά η Ουκρανία - ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις
Ο κωμικός ηθοποιός Volodymyr Zelenskiy επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία 
Σε αχαρτογράφητα νερά όσον αφορά την πολιτική της εισέρχεται από σήμερα (22/4/2019) η Ουκρανία μετά την επικράτηση του κωμικού ηθοποιού, Volodymyr Zelenskiy, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Χωρίς καμία πολιτική εμπειρία, o Zelenskiy επικράτησε του Petro Poroshenko με 73% έναντι 25%.
Όπως αναφέρει το Reuters σε σχετικό δημοσίευμα, ο Zelenskiy αναλαμβάνει την ηγεσία της Ουκρανίας σε μια περίοδο έντονης διαμάχης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας,  μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα και την υποστήριξη μιας φιλορωσικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του χθες το βράδυ υποσχέθηκε στους Ουκρανούς ότι δεν θα τους απογοητεύσει.
«Επισήμως δεν είμαι ακόμα πρόεδρος, αλλά ως πολίτης της Ουκρανίας, μπορώ να πω σε όλες τις χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης δείτε μας.
Όλα είναι πιθανά» τόνισε.
Ο Zelenskiy έχει υποσχεθεί να τερματίσει τον πόλεμο στην ανατολική περιοχή του Donbass και να εξαλείψει τη διαφθορά εν μέσω εκτεταμένης απογοήτευσης για τις αυξανόμενες τιμές και το μειωμένο βιοτικό επίπεδο.
Όμως δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πως μπορεί να τα επιτύχει όλα αυτά.
Ωστόσο, οι επενδυτές θέλουν διαβεβαιώσεις ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και θα διατηρήσει τη χώρα στο πρόγραμμα του ΔΝΤ.
«Δεδομένου ότι υπάρχει πλήρης αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική του νέου προέδρου, απλά δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί και αυτό προκαλεί ανησυχία στην οικονομική κοινότητα» δήλωσε ο Serhiy Fursa, επενδυτικός τραπεζίτης στο Dragon Capital στο Κίεβο και συμπλήρωσε «πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι πρώτες αποφάσεις.
Ίσως δεν θα καταλάβουμε τους κινδύνους πριν τον Ιούνιο.
Ίσως τίποτα δεν θα αλλάξει».
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία θα παρακολουθεί στενά την εξωτερική πολιτική του Zelenskiy για να δουν εάν και πως θα προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 13.000 άνθρωποι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης