Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - «Άλμα» +3,08% για το Brent στα 74,19 δολ. ανά βαρέλι

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - «Άλμα» +3,08% για το Brent στα 74,19 δολ. ανά βαρέλι
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +2,59%
«Αλμα» καταγράφει σήμερα Δευτέρα (22/4) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από όλες τις χώρες που αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν να διακόψουν πλήρως τις εισαγωγές από την Τεχεράνη.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +3,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,19 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει ακόμα και τα 74,31 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Νοεμβρίου του 2018.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαϊου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,59% στα 65,66 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως αγγίξεις ακόμα και τα 65,87 δολ. ανά βαρέλι, την υψηλότερη τιμή από τις 31 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας να ακοινώσουν ότι δεν πρόκειται να χορηγήσουν πλέον απαλλαγές στις χώρες που εισάγουν ιρανικό αργό.

Σημειώνεται ότι πριν από την επιβολή των νέων αμερικανικών κυρώσεων, το Ιράν αποτελούσε τον τέταρτο μεγαλύτερο παραγωγό ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ, με τις εξαγωγές του να ανέρχονται στα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Η άρση των απαλλαγών δεν είναι μία καλή πολιτική για τον Trump», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Japan Oil, Gas and Metals National Corporation, Takayuki Nogami, προσθέτοντας ότι «οι ανησυχίες για την ενίσχυση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου και τη μείωση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας αναμένεται να ενισχύσουν τις τιμές του πετρελαίου».
Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι η τιμή του Brent είναι πιθανό να αυξηθεί στα 86,29 δολ. ανά βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έφτασε μέσα στο 2019, ενώ το αμερικανικό αργό ενδέχεται να σκαρφαλώσει στα 76,41 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης