Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με σκανδαλολογία, καταγγελίες και Μακεδονικό, στρωμμένη η τελική ευθεία προς τις κάλπες

Με σκανδαλολογία, καταγγελίες και Μακεδονικό, στρωμμένη η τελική ευθεία προς τις κάλπες
Τσίπρας και Μητσοτάκης παίρνουν πάνω τους την προεκλογική εκστρατεία εστιάζοντας το λόγο και την κριτική τους στα θέματα που εκτιμούν ότι έχουν το πλεονέκτημα
Στην προεκλογική μάχη με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές ρίχνονται Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι πρόεδροι των δύο κομμάτων παίρνουν πάνω τους την προεκλογική εκστρατεία εστιάζοντας το λόγο και την κριτική τους στα θέματα που εκτιμούν ότι έχουν το πλεονέκτημα
.Σε αυτό το σκηνικό, η σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση παραμένει μετωπική με τη σκανδαλολογία και το Μακεδονικό να βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Τσίπρα - Μητσοτάκη που εξακολουθούν να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα.
Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές το πολιτικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίσσεται με σκληρή αντιπαράθεση και ανοιχτές συγκεντρώσεις και από τις δύο πλευρές.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πάτρα επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ συνδέοντάς τον μάλιστα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αποφεύγοντας όμως για μια ακόμη φορά να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει ο επιχειρηματίας για την κυβέρνηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λειβαδιά όπου περιόδευσε παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ και απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα.
Πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντάλλαξαν πυρά και για τη συμφωνία των Πρεσπών που εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα.
Την ίδιαν ώρα, αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ τροφοδοτεί και η υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.
Πάντως, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα την περίοδο του Πάσχα οι δύο μονομάχοι αναμένεται να συνεχίσουν τις περιοδείες με τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται την Κρήτη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Βόρεια Ελλάδα.

Αντίστροφη μέτρηση για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Στο ίδιο πλαίσιο αντίστροφη είναι η μέτρηση για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου και τα κομματικά επιτελεία ανεβάζουν ταχύτητα.
Στην πραγματικότητα βέβαια άπαντες κινούνται με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές εκλογές που όπως επισημαίνει το Μέγαρο Μαξίμου θα γίνουν το φθινόπωρο.
Στο μεταξύ, την Τετάρτη (24/4) ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος με τα κομματικά επιτελεία να ακονίζουν τα ξίφη τους ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί δημοψήφισμα τις ερχόμενες ευρωεκλογές ώστε να λάβει ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΝΔ είναι σε τροχιά εξουσίας ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, δηλώνει και πάλι πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.
Και οι δύο μονομάχοι ωστόσο, στοχεύουν και στους περίπου 500.000 ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τον Μάιο.
Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, η αγωνία είναι έκδηλη αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του κόμματος καθώς οι εκλογικές προοπτικές για το κυβερνητικό στρατόπεδο όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης είναι απογοητευτικές.
Σε αυτή την κατεύθυνση και εκτός απροόπτου, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στη συνέχεια.
Καθώς δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν στο κυβερνών κόμμα ότι η 26η Μαϊου πιθανότατα να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να έρθουν εκ νέου στο προσκήνιο σενάρια εθνικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου εξαιτίας μιας συντριπτικής ήττας αλλά και του φόβου για κάποιο απρόοπτο δυσάρεστο γεγονός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Πάντως σήμερα στις επτά το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσιάζει τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης