Τελευταία Νέα
Speculator

Κάποιοι περιμένουν από την Τράπεζα της Ελλάδας να σταθεί στο …ύψος της!

Κάποιοι περιμένουν από την Τράπεζα της Ελλάδας να σταθεί στο …ύψος της!
Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει Συνεταιριστική Τράπεζα που βρίσκεται πάνω από τα γεωγραφικά όρια της Λαμίας ( δεν έχει σημασία πόσο μακριά είναι)
Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις περιμένουν με αγωνία τις κινήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες δράσης παρότι έχει ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν και …παράδοξα για ορισμένους.
Η διοίκηση του Γιαννη Στουρνάρα πιθανόν δεν θέλει να ανοίξει κι άλλα μέτωπα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία να σημειωθεί προβάλει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες ως μία ελπίδα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δίνοντας έναν πιο ουσιαστικό ρόλο για την Οικονομία.
Πάντως η προοπτική και ο ρόλος των Συνεταιριστικών Τραπεζών δεν πρέπει να ακυρώνει τον ουσιαστικό ρόλο της ΤτΕ ως θεματοφύλακα.
Διότι στο ενδεχόμενο να επιβεβαιωθούν οι φόβοι ορισμένων μάλλον θα έρθουν κρίσιμα ζητήματα στην επιφάνεια, τόσο για τον θεματοφύλακα όσο και για το θεσμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών.
Η πρόληψη είναι πιο σωστό μέτρο από την …καταστολή.
Tο ραντάρ του bankingnews έχει εντοπίσει αχνό σήμα και για ισχυρή ελεγκτική εταιρεία η οποία βοηθά στο … νοικοκύρεμα των στοιχείων ή πιο σωστά βάζει πραγματάκια κάτω από το χαλί.
Είναι αναγκαίο οι αρμόδιοι όπως και οι υπηρεσίες τη ΤτΕ να αφιερώσουν χρόνο και κυρίως να θυμηθούν τον εποπτικό τους ρόλο καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατευθεί η ίδια η Συνεταιριστική Τράπεζα και κυρίως αυτοί που δεν ξέρουν και δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώσουν το μάρμαρο.
Θα επανέλθουμε στο θέμα.
ΥΓ Το ότι περιγράφουμε αχνά μια κατάσταση δεν σημαίνει ότι ψαρεύουμε σε θολά νερά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης