Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά στις 26 Μαΐου - Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά στις 26 Μαΐου - Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο
"Έχουμε μια διαρκώς βελτιούμενη πραγματικότητα που λειτουργεί υπέρ μας", αναφέρει ο Π. Σκουρλέτης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά στις 26 Μαΐου.
Το βλέπω καθημερινά στην επαφή μου με τον κόσμο, το διαπιστώνω μέσα από τις δεκάδες επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ημερών», αναφέρει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

«Το εκτιμώ με βάση την υπεροχή των επιχειρημάτων της δικής μας πλευράς έναντι της ΝΔ.
Παρά τις δυσκολίες, έχουμε μια διαρκώς βελτιούμενη πραγματικότητα που λειτουργεί υπέρ μας.
Όσα μέσα και να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα, όσα χρήματα και να ρίξουν στο διαδίκτυο οι φίλοι τους επιχειρηματίες, δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες ότι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα από πέρσι και πρόπερσι.
 Ο κόσμος θυμάται, βλέπει και δεν θέλει να γυρίσει πίσω», προσθέτει.
Ο ίδιος εκτιμά ότι βαδίζουμε σε ευρωεκλογές με έντονο εθνικό χαρακτήρα και διακύβευμα.
Όπως σημειώνει, «θα είναι μια βαθιά πολιτική σύγκρουση με σκληρά διλήμματα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών.
Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο, όταν εν πολλοίς κρίνεται το αν θα γυρίσουμε  στο προηγούμενο, αμαρτωλό καθεστώς που μας οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία από τη μια κι από την άλλη η δυνατότητα να συνεχίσουμε στον δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης».
«Συμφωνώ, λοιπόν, με όσους λένε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα των εθνικών εκλογών», τονίζει.
Όσον αφορά στη συγκρότηση μιας πλατιάς Προοδευτικής Συμμαχίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζει «μιλάμε για έναν πολύχρωμο πόλο, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της κάθε δύναμης σε ισότιμη βάση.
Η δυναμική αυτής της προσπάθειας θα κριθεί από τις προτάσεις της και από το κατά ποσό αυτές θα πείσουν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Το νέο μεταμνημονιακό σκηνικό θα σφραγιστεί από την προγραμματική αντιπαλότητα των δυο νέων πόλων: Του αριστερού-προοδευτικού έναντι του συντηρητικού-νεοφιλελεύθερου πόλου που θα έχει κορμό τη Νέα Δημοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων είναι η καρδιά του νέου αριστερού-προοδευτικού πόλου».
Για την υπόθεση Novartis αναφέρει μεταξύ άλλων πως «όσοι αποκαλούν την υπόθεση Νovartis σκευωρία εκτίθενται, αυτογελοιοποιούνται και υπονομεύουν τη Δικαιοσύνη», καθώς και ότι το πολιτικό κλίμα «το τορπιλίζει η σκανδαλολογία και όχι η διαλεύκανση  των πραγματικών σκανδάλων, για τα οποία, άλλωστε, υπάρχει η λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν  και να αποδοθούν ευθύνες».
Σε ερώτηση σχετικά με τις πρώτες δημοσκοπήσεις για τις μεγάλες περιφέρειες και τους κεντρικούς δήμους της χώρας που εμφανίζουν σε χαμηλά ποσοστά πρόσωπα που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «επιλέξαμε στους κεντρικούς δήμους της χώρας να στηρίξουμε νέα πρόσωπα με χαμηλή αναγνωρισιμότητα, αλλά με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.
Σήμερα έχουμε μια αλματώδη αύξηση της απήχησής τους και μια ευρύτερη αποδοχή των προτάσεών τους.
Είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα».
Όσον άφορα στις περιφέρειες, «νομίζω ότι και εκεί τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τους συγκεκριμένους περιφερειακούς συνδυασμούς σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές»,καταλήγει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης