Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα Τρίπολη της Λιβύης

Reuters: Αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα Τρίπολη της Λιβύης
Δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα χτυπήματα τα έκανε πολεμικό αεροσκάφος ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Μία πολύ δυνατή έκρηξη ακούστηκε την Κυριακή το πρωί 21/4 στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Aυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στη συνέχεια ότι ένα αεροσκάφος έκανε για αρκετά λεπτά κύκλους γύρω από την πόλη.
Στην πρωτεύουσα της Λιβύης, αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου με ξημερώματα της Κυριακής,  σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, καθώς δύο εβδομάδες τώρα κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, μετά την έναρξη της επιχείρησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού την 4η Απριλίου, για να αποσπαστεί η πόλη από τις δυνάμεις που κατέχει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.
Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν ένα αεροσκάφος να κάνει κύκλους για 10 λεπτά πάνω από την Τρίπολη και να ανοίγει πυρ σε διάφορα σημεία αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ένα αεροσκάφος ακούστηκε και μετά τα μεσάνυχτα ,πριν τελικά ακουστεί μια πολύ ισχυρή έκρηξη.
Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα χτυπήματα τα έκανε πολεμικό αεροσκάφος ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Πρόσφατα οι κάτοικοι είχαν κάνει λόγο για βομβαρδισμούς, κάτι που δεν έχει επιβεβαιώθηκε, ενώ οι εκρήξεις που ακούστηκαν τη νύχτα ήταν ισχυρότερες από ότι αυτές των προηγούμενων ημερών.
Πάντως, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για εκτοξεύσεις πολλών πυραύλων, ένας εκ των οποίων εκτιμάται ότι έπληξε στρατιωτική εγκατάσταση στη συνοικία Sabaa, στα νότια της Τρίπολης, όπου σημειώνονται οι συγκρούσεις.
Στο μεταξύ, οι αρχές έκλεισαν το μόνο αεροδρόμιο της Τρίπολης που λειτουργεί, κόβοντας κάθε αεροπορική σύνδεση της πόλης των κατά εκτιμήσεις 2,5 εκατ. κατοίκων, ενώ ανοιχτό παρέμεινε το αεροδρόμιο στη Misrata, 200 χιλιόμετρα ανατολικότερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης