Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και δεύτερο αίτημα για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη υπέβαλε το κόμμα του Erdogan

Και δεύτερο αίτημα για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη υπέβαλε το κόμμα του Erdogan
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΡ θα συνεχίσει να ζητά νέες δημοτικές εκλογές
Το κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ της Τουρκίας υπέβαλε και δεύτερη αίτηση για ακύρωση και διεξαγωγή εκ νέου των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες έχασε πριν από τρεις εβδομάδες.
Αναφέρει ότι, ψήφισαν χιλιάδες εκλογείς, που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου λόγω προηγούμενων κυβερνητικών διαταγμάτων όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Με βάση τα αρχικά αποτελέσματα και μια σειρά αναφορών, το κύριο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) κέρδισε τις δημοτικές εκλογές μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, σε μια ήττα για τον πρόεδρο Tayyip Erdogan, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία εκεί και υπηρέτησε ως δήμαρχος του τη δεκαετία του 1990.
Ο νέος δήμαρχος του CHP, Ekrem Imamoglu, ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη (17/4), παρά την επίσημη αίτηση που υπέβαλε μια ημέρα νωρίτερα το AKP να ακυρώσει και να επαναλάβει τις εκλογές του δημάρχου για τις παρατυπίες.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΡ θα συνεχίσει να ζητά νέες δημοτικές εκλογές και το Σάββατο (20/4) υπέβαλε πρόσθετη αναφορά στην Ανωτάτη Εκλογική Επιτροπή εξαιτίας 14.000 ψήφων από εκείνους που δήλωσε είχαν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν λόγω των κυβερνητικών διαταγμάτων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης