Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζωηρό το οικονομικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για τη μεταπολεμική Συρία

Ζωηρό το οικονομικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για τη μεταπολεμική Συρία
Η Ρωσία υπήρξε στενός σύμμαχος του Assad  και το 2015 ξεκίνησε μια στρατιωτική επέμβαση για να στηρίξει τις δυνάμεις του
Αρκετοί Ρώσοι απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Σύρο πρόεδρο Bashar al –Assad και συζήτησαν με  τη συνταγματική επιτροπή για το εμπόριο και τους τρόπους βελτίωσης των σχέσεων της Δαμασκού με τις γειτονικές αραβικές χώρες, όπως αν αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 
Η σύσταση μιας συνταγματικής επιτροπής είναι καθοριστική για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και τις νέες εκλογές που αποσκοπούν στην ενοποίηση της Συρίας και τον τερματισμό του οκταετούς πολέμου, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει εκτοπίσει περίπου το ήμισυ του πληθυσμού των 22 εκατομμυρίων της χώρας.
Η αντιπολίτευση της Συρίας το 2018 συμφώνησε να συμμετάσχει στη διαδικασία επανεγγραφής του συντάγματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μετά από ειρηνευτικό συνέδριο στη ρωσική πόλη Σότσι.
Η Ρωσία υπήρξε στενός σύμμαχος του Assad  και το 2015 ξεκίνησε μια στρατιωτική επέμβαση για να στηρίξει τις δυνάμεις του και επηρεάζοντας την έκβαση του πολέμου υπέρ του Σύρου προέδρου.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Assad  συναντήθηκε με τον απεσταλμένο της Ρωσίας Alexander Lavrentiev , τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Sergei Vershinin και με αρκετούς αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Αμύνης.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τη ρωσική κυβέρνηση, μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Yury Borisov επρόκειτο να συναντηθεί με τον Assad, προκειμένου  να συζητήσουν για τη συνεργασία στον τομέα του εμπορίου και της οικονομίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης