Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πολιτικές στήριξης της οικονομίας της ενάντια στις διεθνείς πιέσεις ανακοίνωσε η Κίνα

CNBC: Πολιτικές στήριξης της οικονομίας της ενάντια στις διεθνείς πιέσεις ανακοίνωσε η Κίνα
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει νέα μέτρα για την στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας και την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
Η Κίνα θα διατηρήσει την πολιτική στήριξης της οικονομίας της, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις και δυσκολίες μετά την απροσδόκητη ανάκαμψη που παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε ανώτατο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Οπως αναφέρει το CNBC, η Κίνα παρουσίασε σταθερή ετήσια αύξηση 6,4% το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου, ξεπερνώντας τις δυσοίωνες προβλέψεις για περαιτέρω επιβράδυνση λόγω της βιομηχανικής παραγωγής, οφειλόμενη κυρίως στην καταναλωτική ζήτηση που παρουσίασε σημάδια βελτίωσης.
«Αν και επιβεβαιώνουμε την οικονομική ανάκαμψη, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές δυσκολίες και προβλήματα στις οικονομικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping σε μια συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου.
«Το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον είναι γενικά αυστηρότερο και η εγχώρια οικονομία βρίσκεται κάτω από συνεχής αρνητικές πιέσεις» συμπλήρωσε
Στο πλαίσιο αυτό η Κίνα ανακοίνωσε για το τρέχον έτος, περικοπές φόρων και τελών ύψους 2 τρισεκατομμυρίων Γιουάν (298,35 δισεκατομμύρια δολάρια) για να διευκολύνει τις επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις, ενώ η Κεντρική της Τράπεζα έχει μειώσει τους δείκτες υποχρεωτικών ελάχιστων αποθεματικών των τραπεζών (RRR) πέντε φορές από τις αρχές του 2018.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει νέα μέτρα για την στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας και την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Παράλληλα, ανακοίνωσε μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τον έλεγχο των κινδύνων και τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών ενώ θα προωθήσει μέτρα κατά της κερδοσκοπίας στην αγορά ακινήτων.
Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος στο 6,2% σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης