Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (Ιταλία): Το σκάνδαλο Siri (Lega) απειλή για την κυβέρνηση - Είμαι εμβρόντητος

Di Maio (Ιταλία): Το σκάνδαλο Siri (Lega) απειλή για την κυβέρνηση - Είμαι εμβρόντητος
Τριγμούς προκαλεί στην ιταλική κυβέρνηση η έρευνα για διαφθορά που άρχισε να διενεργείται σε βάρος κορυφαίου στελέχους της Lega
Την έκπληξη του για τις αποκαλύψεις σχετικά με το κορυφαίο στέλεχος της Lega, Armando Siri, που διερευνάται για διαφθορά, εξέφρασε ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio.
«Ακόμα και σήμερα η Lega απειλεί να ρίξει την κυβένρηση...
Πραγματικά είμαι εμβρόντητος» έγραψε στο facebook ο Di Maio, κατηγορόντας τον κυβερνητικό του εταίρο (Matteo Salvini) για ανευθυνότητα.
Στο σχόλιο του που θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει περαιτέρω ένταση, ο Di Maio είπε ότι το κόμμα του είχε δει στο παρελθόν τον Siri να προσπαθεί να προωθήσει μέτρα «λίγο αμφιλεγόμενα».
«Τα θυμόμαστε.
Όταν έφτασαν στο γραφείο μας, μας φάνηκαν λίγο παράξενα και τα σταματήσαμε...
Χωρίς μας, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε» συμπλήρωσε ο Di Maio, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
«Η Lega θέλει να κυβερνήσει καλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα προς όφελος των Ιταλών.
Οι σκέψεις περί κυβερνητικής κρίσης είναι μόνο στο κεφάλι του Di Maio» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini.
 
Οι κατηγορίες κατά Siri

O Armando Siri, υφυπουργός Μεταφορών της Ιταλίας και σύμβουλος του Salvini για οικονομικά θέματα, φέρεται να δωροδοκήθηκε με 30.000 ευρώ για να ευνοήσει μια εταιρεία του τομέα της αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
 «Απορρίπτω κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε βάρος μου», τόνισε ο Siri σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζοντας πως θέλει να ακουστούν όσα έχει να πει από τους εισαγγελείς.
 Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του.
Όμως το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) επιμένει ότι ο Siri οφείλει να παραιτηθεί, εξαιτίας της σοβαρότητας των κατηγοριών σε βάρος του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης