Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Erdogan κατά των FT μετά το δημοσίευμα για τα συναλλαγματικά αποθέματα

Οργή Erdogan κατά των FT μετά το δημοσίευμα για τα συναλλαγματικά αποθέματα
Δημοσίευμα των Financial Times, αμφισβήτησε τη διαχείριση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της σε ξένο νόμισμα από την Κεντρική Τράπεζα
Την οργή του προέδρου της Τουρκίας Rejep Tayyip Erdogan έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Τουρκίας.
«Δυστυχώς, ορισμένα τμήματα στη Δύση, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία ενημέρωσης, προσπαθούν να πουν ότι η οικονομία μας έχει καταρρεύσει», δήλωσε ο Erdogan σε επιχειρηματικό φόρουμ, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Δημοσίευμα των Financial Times, αμφισβήτησε τη διαχείριση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της σε ξένο νόμισμα από την Κεντρική Τράπεζα.
To δημοσίευμα των Financial Times την Τετάρτη ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα με βραχυπρόθεσμο δανεισμό, κάτι για το οποίο οι αναλυτές ανησυχούν πως αυτός είναι ένας τρόπος να ενισχύσει τα αποθεματικά της έναντι οποιασδήποτε νέας κρίσης της τουρκικής λίρας.
Τον περασμένο μήνα, η λίρα υποχώρησε σχεδόν 6% μέσα σε μια μέρα τόσο λόγω ανησυχιών των επενδυτών για τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κεντρικής Τράπεζας σε ξένο νόμισμα όσο και για ανησυχίες ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε στραφεί σε ανορθόδοξους τρόπους για να στηρίξει το τουρκικό νόμισμα, πριν από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου.
Το δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι είχε υπολογίσει τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας είναι πολύ χαμηλότερα από τα 28,1 δισ. δολάρια που ανακοινώθηκαν επίσημα τον Απρίλιο εάν αφαιρεθεί από τον υπολογισμό ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός που διενήργησε απο τις τουρκικές εμπορικές τράπεζες η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg, το ποσό για τις συναλλαγές αυτές ανήλθε στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.
"Δυστυχώς, ορισμένα τμήματα στη Δύση, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία ενημέρωσης, προσπαθούν να πουν ότι η οικονομία μας έχει καταρρεύσει", δήλωσε ο Ερντογάν σε επιχειρηματικό φόρουμ. .
 Σε απάντηση στους FT, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κεντρική Τράπεζα αν και αναγνώρισε ότι οι βραχυπρόθεσμες πράξεις ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποθεματικά, δήλωσε ότι οι υπολογισμοί της είναι σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν στους FT ότι ανησυχούσαν για τις ανορθόδοξες μεθόδους και για τη διαφάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης