Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω των τεσσάρων μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,01% και τα 1.277,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά άνω των τεσσάρων μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,01% και τα 1.277,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους
Οριακά αμετάβλητη παραμένει σήμερα Παρασκευή (19/4) η τιμή του χρυσού, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου έχει διατηρήσει το πολύτιμο μέταλλο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 παραμένει οριακά αμετάβλητη στα 1.277,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει στα 1.276,80 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο για το 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στις 97,13 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από τη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +1,6% τον Μάρτιο του 2019, έναντι πτώσης -0,2% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Πρόκειται για μία μειωμένη εβδομάδα λόγω διακοπών, με περιορισμένο κοινό, οπότε οι ειδήσεις σχετικά με τον μικρότερο πληθωρισμό και την αδύναμη μεταποιητική παραγωγή στην Ευρωζώνη εξισορροπούνται με τα εξίσου θετικά στοιχεία των ΗΠΑ», τόνισε ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero.
Οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα διχασμένοι για την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει ο χρυσός κατά τους επόμενους μήνες, με ορισμένους να εκτιμούν ότι παρά την πρόσφατη πτώση, το πολύτιμο μέταλλο θα αγγίξει τα 1.400 δολ. ανά ουγγιά πριν από το τέλος του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης