Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω Ιαπωνίας - Στο +0,50% και τις 22.200,56 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω Ιαπωνίας - Στο +0,50% και τις 22.200,56 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,63% στις 3.270,80 μονάδες
Με κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι αγορές της Ασίας, με τον όγκο συναλλαγών ωστόσο να είναι περιορισμένος, λόγω των αργιών της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,50% στις 22.200,56 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από τα στοιχεία για την ετήσιο πληθωρισμό στη χώρα τον περασμένο μήνα.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι 0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει αμετάβλητος στο 0,7%
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στους τομείς των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,4%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi ενισχύθηκε κατά +0,11% στις 2.216,15 μονάδες, καθώς η μετοχή της SK Hynix κατέγραψε άνοδο της τάξεως οτυ +3,28% ενώ αντίθετα η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά -0,66%.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 10.68,50 μονάδες, ενώ οι δείκτες Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία παρέμειναν κλειστοί λόγω αργίας.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι αγορές της Wall Street έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στον δείκτη Dow Jones, και συγκεκριμένα στο +0,42% και τις 29.559,54 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να περιμένουν τις επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ αναφορικά με τις κυρώσεις σε βάρος των εξαγωγών του Ιράν.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,95 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% στα 64 δολ. ανά βαρέλι.
Για το σύνολο της τρέχουσας εβδομάδας, η τιμή του αμερικανικού αργού έχει ενισχυθεί κατά +0,8% ενώ η αντίστοιχη άνοδος για το Brent διαμορφώνεται στο +1,7%.
Παράλληλα, όσον αφορά το σύνολο του 2019, τα συνολικά κέρδη για το αμερικανικό αργό και για το Brent διαμορφώνονται στο +41% και το +34% αντίστοιχα.
«Το πετρέλαιο αναζητάει ακόμα ένα σημάδι από την κυβέρνηση Trump αναφορικά με το εάν θα επεκτείνουν τις απαλλαγές προς τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής ενέργειας της Price Futures, Phil Flynn, ενώ αρκετοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν πως όσο περισσότερες παραχωρήσεις πραγματοποιήσει η Σαουδική Αραβία στις περικοπές της παραγωγής της, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να δώσουν απαλλαγές στους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump γνωρίζει ότι εάν περιορίσει το ιρανικό πετρελαίο από την παγκόσμια αγορά, θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στις τιμές του «μαύρου χρυσού», γεγονός που ο ίδιος πρέπει να αποφύγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης