Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 0,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Στο 0,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4%
Οριακή επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2019, παραμένοντας ωστόσο αρκετά μακριά από τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας στο 2%.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι 0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει αμετάβλητος στο 0,7%
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στους τομείς των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,4%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι αξιωματούχοι της Bank of Japan έρχουν έρθει αντιμέτωποι με μία επιβράδυνση στην παγκόσμια ζήτηση, καθώς οι εμπορικές τριβές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα προκάλεσε πλήγμα στις εταιρείες της χώρας που πραγματοποιούν εξαγωγές.
«Απλώς δεν υπάρχει αρκετή δυναμική προς τον στόχο πληθωρισμού στο 2%, επειδή οι μισθοί δεν αυξάνονται», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, Hiroshi Miyazaki, προσθέτοντας ότι «η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε κατά το τρέχον έτος να συντονίσει την πολιτική της εάν οι οικονομικοί δείκτης επιδεινωθούν περαιτέρω».
Σημειώνεται ότι ο υποτονικός πληθωρισμός έχει αφήσει πίσω την Bank of Japan σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες, όσον αφορά τη νομισματική της πολιτική, με ορισμένους οικονομολόγους να ισχυρίζονται ότι η BoJ διαθέτει ελάχιστα «όπλα» ώστε να αντιμετωπίσει μία ακόμη σοβαρή οικονομική ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης