Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό στα 1.276 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 1,5%

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό στα 1.276 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 1,5%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή πτώση 80 σεντς ή κάτω του 0,1%, στα 1.276 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Δεκεμβρίου 2018
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (17/4/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, που ώθησαν υψηλότερα το δολάριο.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Μάρτιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 έτους, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμειναν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλά άνω των 49,5 ετών, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Από την άλλη, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι επεκτάθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 31 μηνών τον Απρίλιο του 2019.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση 80 σεντς ή κάτω του 0,1%, στα 1.276 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Δεκεμβρίου 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,5% στις 97,5 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλό μιας εβδομάδας του 1,123 δολ., στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν μια περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, με τον σύνθετο ΡΜΙ της Markit για τους κλάδους των υπηρεσιών και της μεταποίησης να διαμορφώνεται στις 51,3 μονάδες, έναντι των 51,6 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα, η οριακή άνοδος που καταγράφηκε στην επιχειρηματική δραστηριότητα σε Γερμανία και Γαλλία -τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης- δεν κατάφεραν να «ηρεμήσουν» τους επενδυτές.
Η στερλίνα καταγράφει πτώση 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,299 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο σύνολο της εβδομάδας, συντομευμένης λόγω της αυριανής αργίας για τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 1,5%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης