Μάνθος (Aenaon Markets): Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο γενικός δείκτης να δει τις 1.700 μονάδες

Μάνθος (Aenaon Markets): Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο γενικός δείκτης να δει τις 1.700 μονάδες
Βραχυπρόθεσμα δεν αποκλείεται πισωγύρισμα προς το επίπεδο στήριξης των 764 με 755 μονάδων
Η πλάγια κίνηση του Γενικού Δείκτη στις τελευταίες συνεδριάσεις αναδεικνύει μέχρι τώρα την ακανθώδης δυσβατότητα της διαγραμματικής ζώνης αντίστασης των 780 με 800 μονάδων, στοιχείο, όπου είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σταδιακά σε ένα βραχυχρόνιο πισωγύρισμα προς το επίπεδο στήριξης των 764 με 755 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Εκεί, σημειώνει ο αναλυτής, θα φανεί εάν οι πωλητές έχουν τα αποθέματα δυνάμεων για να σύρουν το δείκτη προς την περιοχή των όποιων επανατοποθετήσεων στις 740 μονάδες.
Τώρα μιας, που μπαίνουμε σε μέρες άπνοιας λόγω των συνεχόμενων αργιών στη σημερινή ανάλυση θα προσπαθήσουμε να τραβήξουμε το κοντινό πέπλο κοιτάζοντας το Γενικό Δείκτη υπό το πρίσμα ενός ποιο μακροπρόθεσμου πεδίου, σχολιάζει ο κ.Μάνθος.


Έτσι κάτω υπό την οπτική ενός μηνιαίου διαγράμματος οι πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες που αναδύονται είναι: πρώτον η ύπαρξη ενός μακροπρόθεσμου ανοδικού στροφέα διαρκείας 15 ετών (2008 - 2023) και δεύτερον η ισχυρή ανοδική διάτρηση των Keltner Channels στις 740 μονάδες.
Τα στοιχεία αυτά μπορούν να φέρουν το Γενικό Δείκτη στις παρυφές των 1050 μονάδων έχοντας όμως ως πρώτο κοντινό σημείο ισχυρής αντιπαράθεσης τις 895 με 900 μονάδες.
Το έδαφος μάλιστα κάτω υπό τις κατάλληλες πολιτικοοικονομικές συνθήκες μπορεί να καλλιεργήσει στα επόμενα χρόνια ένα ανοδικό πέρασμα μέσα στη ζώνη τιμών του 2010 δηλ μεταξύ των 1350 με 1700 μονάδων.
Αυξητικά λειτουργεί και το γεγονός ότι ο τζίρος των συναλλαγών παραμένει ακόμα σε νηπιακή κατάσταση δίνοντας περιθώρια «άλματος», καταλήγει ο κ.Μάνθος.


BREAKING NEWS