Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Μήπως ο Τσίπρας επαναφέρει τις γερμανικές αποζημιώσεις για να κερδίσει ψήφους;

Γερμανικός Τύπος: Μήπως ο Τσίπρας επαναφέρει τις γερμανικές αποζημιώσεις για να κερδίσει ψήφους;
Η εφημερίδα Tagesschau διερωτάται «μήπως ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τις απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις για χάρη της προεκλογικής του εκστρατείας»
Στο αίτημα της Ελλάδας για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, με την Tagesscahu του Αμβούργου να διερωτάται αν πρόκειται για ένα προεκλογικό τέχνασμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
« Πλέον είναι επίσημο! Το ελληνικό Κοινοβούλιο ζητά αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Το ποσό ανέρχεται σε 376 δισ. ευρώ», γράφει η γερμανική Bild.
«Την Τετάρτη το βράδυ, η Ελληνική Βουλή με ψήφισμά της (με τη συμμετοχή και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) υποχρεώνει την κυβέρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επιβάλει τις ελληνικές αξιώσεις αποζημίωσης «με όλες τις απαραίτητες διπλωματικές και νομικές ενέργειες», γράφει η Bild.
To περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν ήθελε να μπλέξει το ζήτημα με τη σοβαρή οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και το χρέος της χώρας.
Αλλά τώρα, μετά το τέλος των προγραμμάτων στήριξης, είναι, όπως είπε, η κατάλληλη στιγμή και συμπλήρωσε ότι «Είναι ένα ιστορικά, ηθικά και συναισθηματικά φορτισμένο θέμα».
Έχουμε τώρα την ευκαιρία να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο».
Η εφημερίδα Tagesschau διερωτάται «μήπως ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τις απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις για χάρη της προεκλογικής του εκστρατείας».
«Οι βουλευτές συζητούσαν για πολλές ώρες το θέμα των αποζημιώσεων.
Ακούστηκαν αναφορές επίσης από αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν πως οι Ναζί εισέβαλαν σε ελληνικά χωριά και σκότωσαν αμέτρητους ανθρώπους.
Οι απόψεις σχετικά με την αποζημίωση από τη γερμανική πλευρά ήταν πολύ διαφορετικές.
Οι λαϊκιστές, για παράδειγμα, είδαν στα αιτήματα μόνο μια προσπάθεια του Τσίπρα να κερδίσει ψήφους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο», γράφει η Tagesschau.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης