Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα
Ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (17/4/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αντισταθμίζουν τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία. 
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 26.439 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.911 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 8.036 μονάδες.


Η μετοχή της Morgan Stanley καταγράφει κέρδη άνω του 1%, καθώς, παρά την πτώση 9%, τα κέρδη που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν καλύτερα των προσδοκιών, ενώ τα έσοδά της ξεπέρασαν επίσης τις προβλέψεις.
Κέρδη 1,7% σημειώνει η μετοχή της PepsiCo, στον απόηχο των επίσης καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία για το α’ τρίμηνο.
Η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, με το 84,6% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα να έχουν ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet, τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να εμφανίσουν πτώση 4,2% για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών παραμένουν, ωστόσο, περιορισμένα λόγω των επίμονων ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την Κίνα.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,4% σε ετήσια βάση, ο ίδιος ρυθμός ανάπτυξης σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή επιβράδυνση στο 6,3%.
Θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Φεβρουάριο του 2019, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στα 49,4 δισ. δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018 - κυρίως λόγω της μείωσης του ελλείμματος με την Κίνα κατά 28,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης