Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κύπρος εκδίδει ομόλογο για την αποπληρωμή ρωσικού δανείου

Η Κύπρος εκδίδει ομόλογο για την αποπληρωμή ρωσικού δανείου
Κύπρος: Έκδοση νέου ομολόγου και αποπληρωμή μέρος του ρωσικού δανείου
Το ενδεχόμενο έκδοσης νέου ομολόγου, που να χρησιμοποιηθεί για εξόφληση μέρους του ρωσικού δανείου, εξετάζει η κυπριακή κυβέρνηση, γνωστοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.
«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως εξετάζεται το ενδεχόμενο και πιθανώς πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντησή του με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου.
Οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές υποχώρησαν ακόμη χαμηλότερα, με την απόδοση του 10ετους να κυμαίνεται κάτω από 1,4%, ενώ το επιτόκιο του -ρωσικού δανείου είναι 2,5%.
Ήδη έχει αρχίσει η αποπληρωμή του δανείου με την καταβολή δύο δόσεων ετησίως, με το υπόλοιπο του δανείου να βρίσκεται στο 1,57 δισεκ. ευρώ.
«Είναι γεγονός ότι τα δεδομένα για την κυπριακή οικονομία στις διεθνείς αγορές είναι εξαιρετικά θετικά και αυτό μας δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες τις οποίες αξιολογούμε και δεν θα διστάσουμε να αξιοποιήσουμε.
Βασικός σκοπός είναι η πραγματοποίηση κινήσεων που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο την κυπριακή οικονομία, αξιοποιώντας την πρόοδο που έχει γίνει, την θετική εικόνα που πλέον έχει δημιουργηθεί για τη χώρα μας.
Σε ερώτηση η έκδοση χρέους θα είναι μέσω εγχώριων ομολόγων, ο κ. Γεωργιάδης περιορίστηκε να επαναλάβει πως «εξετάζουμε το ενδεχόμενο, θα είμαι σε θέση να προβώ σε κάποιες ανακοινώσεις πολύ σύντομα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης