Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης εάν χαθεί ο στόχος του πληθωρισμού

Kuroda (BoJ): Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης εάν χαθεί ο στόχος του πληθωρισμού
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο στόχος οτυ πληθωρισμού στο 2%
Στο γεγονός ότι η «ισχυρή» νομισματική χαλάρωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας θα συνεχιστεί «με υπομονή» κατά το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά σήμερα (16/4) ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιον του κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δεσμεύθηκε να «συνεχίσει υπομονετικά» την «ισχυρή νομισματική χαλάρωση» της κεντρικής τράπεζας, καθώς απαιτείται περισσότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, προκειμένου να σκαρφαλώσει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%.
«Οι τιμές παραμένουν αδύναμες παρά τη σφιχτή αγορά εργασίας, αλλά η δυναμική προς τον πληθωρισμό του 2% είναι ανέπαφη», τόνισε ο επικεφαλής της Bank of Japan, προσθέτοντας ότι η τράπεζα «θα εξετάσει εάν η μείωση των κερδών στις περιφερειακές τράπεζες ενδέχεται να υπονομεύσει τη χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης εάν χαθεί ο στόχος του πληθωρισμού στο 2%, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε χρειάζεται να γίνει κάποια αλλαγή ως προς τον στόχο αυτόν.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο CNBC, ο κ. Kuroda δήλωσε χθες (15/4) ότι η αύξηση του εμπορικού προστατευτισμού αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια εμπορική ανάπτυξη.
«Υπάρχει κάποια μορφή προστατευτισμού γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο», τόνισε ο κ. Kuroda, προσθέτοντας ότι «αυτό πιστεύω ότι είναι ο πιο σοβαρός κίνδυνος αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία».
Μάλιστα, ο επικεφαλής της Bank of Japan επεσήμανε ότι η πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία πραγματοποιήθηκε με βάση την υπόθεση ότι «η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας δε θα επιδεικνωθεί», τονίζοντας πως «εάν επιδεινωθεί, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία διαφορετική προοπτική για την παγκόσμια οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης