Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +2,39% και τις 3.253,60 μονάδες ο Shanghai Composite

tags :
Κέρδη στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +2,39% και τις 3.253,60 μονάδες ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,88% στις 30.074 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (16/4) οι αγορές στην Ασία, μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα προχωρήσουν σύντομα σε μία εμπορική συμφωνία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +0,24% στις 22.221,66 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Sony σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3,05% και +2,57% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε στο +0,26% και τις 2.248,63 μονάδες, με τη μετοχή της Asiana Airlines να καταγράφει σημαντική άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα στο +16,07%.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,88% στις 30.074 μονάδες, καθώς οι μετοχές των China Life Insurance και Ping An Insurance ενισχύονται κατά +3,07% και +2,59% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +2,39% στις 3.253,60 μονάδες, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +2,04% και τις 10.258,94 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,48% στις 10.927,85 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,42% και τις 6.277,40 μονάδες.
Η αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως είναι αυξημένη μεταξύ των επενδυτών, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον «κοντά στον τελευταίω γύρο» των εμπορικών διαπραγματεύσεων, καθώς μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος».
Παράλληλα, χθες ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε εκφράσει κατά το παρελθόν τη δυσαρέσκειά του για το εμπορικό πλεόνασμα ύψους 68 δισ. ευρώ που εμφανίζει η Ιαπωνία στο ισοζύγιό της με τις ΗΠΑ.
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (16/4) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ανταγωνιστούν με τις ΗΠΑ για το μερίδιό τους στην ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,34% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,94 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,17% στα 63,29 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov, η Ρωσία και ΟΠΕΚ θα μπορούσαν να αποφασίσουν την αύξηση της παραγωγής τους κατά τη συνάντηση του ερχόμενου Ιουνίου, προκειμένου να ανακτήσουν το χαμένο μερίοδό τους στην αγορά, μία εξέλιξη ωστόσο που θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου στα 40 δολ. ανά βαρέλι.
«Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ρωσία δε θα συμφωνήσει στην επέκταση των περικοπών, και ότι μπορεί να τη δούμε να εγκαταλείπει τη συμφωνία μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Edward Moya.
Επιπλέον, η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ ασκεί επίσης πιέσεις προς τις τιμές του πετρελαίου, με τον αναλυτή της Phillip Futures, Benjamin Lu, να δηλώνει ότι «η αύξηση της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού έχει θέσει αντιστάσεις στις τιμές του πετρελαίου».
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή των ΗΠΑ στα επτά μεγάλα πεδία εξορύξεων αναμένεται να αυξηθεί κατά 80 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο του 2019, στα 8,46 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης