Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός εν αναμονή Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,24% και τα 1.288,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός εν αναμονή Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,24% και τα 1.288,25 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ιαπωνία
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (26/4) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1,288,25 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο του τρέχοντος μήνα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον «κοντά στον τελευταίω γύρο» των εμπορικών διαπραγματεύσεων, καθώς μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος».
Παράλληλα, χθες ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε εκφράσει κατά το παρελθόν τη δυσαρέσκειά του για το εμπορικό πλεόνασμα ύψους 68 δισ. ευρώ που εμφανίζει η Ιαπωνία στο ισοζύγιό της με τις ΗΠΑ.
Όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις κατά την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς το κοινοβούλιο επιχειρεί να βρει μία κοινώς αποδεκτή συμφωνία για το Brexit, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης