Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Δεν έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία για τη σύνοδο κορυφής Putin - Kim

Peskov (Κρεμλίνο): Δεν έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία για τη σύνοδο κορυφής Putin - Kim
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι δεν υπάρχει «πλήρης σαφήνεια» αναφορικά με τις λεπτομέρεις της συνόδου
Στο γεγονός ότι δεν έχουν οριστεί ακόμα οι λεπτομέρειες που αφορούν τη σύνοδο κορυφής τους Ρώσου προέδρου Vladimir Putin με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un, αναφέρθηκε σήμερα (15/4) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov τόνισε ότι «δεν υπάρχουν αρκετές λετπομέρειες για την πιθανή συνάντηση μεταξύ του προέδρου Vladimir Putin και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un», τονίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να τακτοποιηθούν, συμπεριλμαμβανομένης και της τοποθεσίας».
«Δεν υπάρχει πλήρης σαφήνεια σχετικά με τις ημερομηνίες και την τοποθεσία διεξαγωγής της συνάντησης μεταξύ του προέδρου Putin και του Kim Jong-un», αναφέρει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος γερουσιαστής Alexander Bashkin δήλωσε ότι η επίσκεψη του Kim Jong-un στη Ρωσία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο «εγγύς μέλλον», προσθέτοντας ότι η επίσκεψη είναι πιθανό να λάβει χώρα ακόμα και πριν από το τέλος του καλοκαιριού.
«Μπορούμε να περιμένουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη ή το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, αλλά η ημερομηνία βρίσκεται ακόμα σε επεξεργασία», είχε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες ο Ρώοσς γερουσιαστής.
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε στείλει επίσημη πρόσκληση προς τον Kim Jong-un τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της προέδρου του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matviyenko, στην Πιονγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης