Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση καταγράφει ο χρυσός λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,36% και τα 1.290,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση καταγράφει ο χρυσός λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,36% και τα 1.290,55 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα καταγράφοντας οριακές μεταβολές
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (15/4) ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 υποχωρεί κατά -0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.290,55 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε οριακές μεταβολές.
Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβολής για τον έλεγχο οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας που θα υπάρξει στο μέλλον, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, να αναφέρει ότι «υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε αυτή τη συμφωνία οι Ηνωμένες Πολιτείες και υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Κίνα».
«Αναμένω ότι ο μηχανισμός επιβολής θα λειτουργήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις, ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και ότι εάν δεν το πράξουμε, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα δημοσίευσε τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +14,2% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -20,8% τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι πτώσης -5,2% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διευρυνθεί στα 32,64 δισ. δολ. έναντι 4,08 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 5,7 δισ. δολ.
Όσον αφορά το Brexit, δεν αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις αυτή την εβδομάδα, καθώς διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα τόσο της Καθολικής όσο και της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης