Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin: Οι ΗΠΑ συμφωνούν στον μηχανισμό επιβολής σε μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Mnuchin: Οι ΗΠΑ συμφωνούν στον μηχανισμό επιβολής σε μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα
«Υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις που οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν με αυτή τη συμφωνία», είπε ο Mnuchin
Τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ σε έναν μηχανισμό επιβολής στο πλαίσιο μίας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin.
Οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στο να δεχθούν «συνέπειες», εάν δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις μίας πιθανής εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, τόνισε ο Mnuchin σε μία ακόμη ένδειξη, πως οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη πιο κοντά.
«Υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις που οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν με αυτή τη συμφωνία και υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Κίνα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών από την Ουάσινγκτον και την ετήσια σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Αναμένω ότι ο μηχανισμός επιβολής θα λειτουργήσει και προς τις δύο κατευθύνσεις και θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, και αν δεν το κάνουμε, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο προς την άλλη κατεύθυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Mnuchin δήλωσε, πως οι δύο χώρες σημειώνουν πρόοδο στις συνομιλίες για τον τερματισμό του εννεάμηνου εμπορικού και δασμολογικού πολέμου, ο οποίος έφερε «σύννεφα» πάνω από την παγκόσμια ανάπτυξη και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ΗΠΑ και Κίνα θα συστήσουν «γραφείο επιβολής» για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με την εμπορική συμφωνία.
Την ίδια ώρα οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον πλανήτη συζητούν, εάν θα πραγματοποιήσουν και νέους γύρους συνομιλιών.
«Ελπίζουμε να φτάσουμε πολύ κοντά στον τελευταίο γύρο αυτών των θεμάτων», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Το ΔΝΤ χαρακτήρισε τις εμπορικές εντάσεις ως κίνδυνο για την  παγκόσμια οικονομία, καθώς αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στο χαμηλότερο σημείο από την οικονομική κρίση, δηλαδή πριν από μια δεκαετία.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης