Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού και δημιουργία προοπτικών

Ανδρουλάκης: Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού και δημιουργία προοπτικών
"Ένα διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές θα επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών είναι εφικτή", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης
«Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού και δημιουργία προοπτικών για προοδευτικές αλλαγές στη χώρα», τονίζει ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στο «Έθνος».
«Η  πραγματική ήττα της ΝΔ που μας οδήγησε στην κρίση και του ΣΥΡΙΖΑ που βύθισε τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σ’ αυτήν, θα είναι η ενδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς να ισχύσει η εκτίμησή του ότι είναι εφικτός ο στόχος του ΚΙΝΑΛ για διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, απαντά ότι «στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, κόντρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με σημαντική κυβερνητική φθορά, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι παίρνοντας το 8%.
Σήμερα, απέναντι σε μια παραπαίουσα κυβερνητική πλειοψηφία και σε μια αλαζονική Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να στοχεύσει ψηλά.
Έν όψει των εθνικών εκλογών, ένα διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές θα επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών είναι εφικτή και περνά μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης».
Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει πως αν ο κ. Τσίπρας κάνει τις Εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, θα είναι γιατί «θέλει να αποχωρήσει κρυπτόμενος από το Μαξίμου».
Όπως αναφέρει «ο  κ. Τσίπρας έχει αποδείξει επανειλλημένως ότι προτάσσει το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού.
Κατά συνέπεια, οι εκλογές θα διεξαχθούν οποτεδήποτε ο ίδιος κρίνει ότι είναι καλύτερα για το εκλογικό ποσοστό του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ.
Φαίνεται πάντως ότι δεν του είναι ιδιαιτερα εύκολο να αποχωριστεί την καρέκλα της εξουσίας.
Θα είναι πρωτοφανές πανευρωπαϊκά να γίνουν Εθνικές, Ευρωπαικές και Αυτοδοικητικές εκλογές την ίδια μέρα».
Τονίζει ότι «η τρίτη διερευνητική εντολή πρέπει επιτέλους να φύγει από τα χέρια της νεοναζιστικής συμμορίας», διαβεβαιώνοντας ότι η δημοκρατική παράταξη θα τη διαχειριστεί με υπευθυνότητα.
Ερωτηθείς για την «προοδευτική συμμαχία» που επιχειρεί ο πρωθυπουργός, ο κ.Ανδρουλάκης τονίζει ότι «συμμαχία, με πρωταγωνιστές της εποχής Καραμανλή που οδήγησαν στην χρεοκοπία, κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ και στελέχη της κεντροαριστεράς που αλλάζουν την άποψή τους για να γίνουν υπουργοί, μόνο προοδευτική δεν είναι», κάνοντας λόγο αντίθετα για ένα «μεγάλο παζάρι θέσεων εξουσίας χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόσημο».
Σημειώνεται ότι αύριο, Δευτέρα 15/4, ο κ. Ανδρουλάκης  θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Γλυφάδα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης