Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Επεισόδια με 20 τραυματίες σε διαδήλωση κατά του Rama στα Τίρανα - Ζητούν την παραίτησή του και πρόωρες εκλογές

Αλβανία: Επεισόδια με 20 τραυματίες σε διαδήλωση κατά του Rama στα Τίρανα - Ζητούν την παραίτησή του και πρόωρες εκλογές
Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 15 πολίτες κατέληξαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των χημικών που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να απωθήσει τους διαδηλωτές
Έκρυθμη παραμένει η κατάτασσα στην Αλβανία μετά τα χθεσινοβραδινά (13/4) επεισόδια όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν για μια ακόμη φορά με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του πρωθυπουργού Edi Rama.
Τους τελευταίους πέντε μήνες οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια είναι συχνά στα Τίρανα καθώς οι Αλβανοί ζητούν την παραίτηση Rama και πρόωρες εκλογές.
Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 15 πολίτες κατέληξαν στο νοσοκομείο, εξαιτίας των χημικών που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Αλβανίας.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκαν αρκετά αυτοκίνητα.
Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ξεκίνησε η διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων και κύριο σύνθημα το αίτημα για παραίτηση του Αλβανού πρωθυπουργού τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.
Η κατάσταση όμως βγήκε εκτός ελέγχου όταν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ στην αστυνομία, ενώ για μία ακόμη φορά προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτίριο της κυβέρνησης στα Τίρανα η οποία προστατευόταν από την αστυνομία.
«Βουλή εγκλήματος» και «Rama παραιτήσου» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι χιλιάδες διαδηλωτές..
Ο αλβανός πρωθυπουργός σε δηλώσεις του σήμερα (14/40 το πρωί καταδίκασε τη βία και δήλωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης