Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Στα χνάρια των "κίτρινων γιλέκων" οι Σέρβοι - Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Vucic

Σερβία: Στα χνάρια των
Η αντιπολίτευση οργανώνει εδώ και εβδομάδες μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Vucic
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου της Σερβίας Alexander Vucic με χιλιάδες Σέρβους να συγκεντρώνονται και σήμερα (13/4) στους δρόμους του Βελιγραδίου ζητώντας την παραίτηση του ενώ η αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας.
Μπροστά από το κτήριο της βουλής έχει στηθεί μία μεγάλη εξέδρα απ όπου οι ηγέτες της ενωμένης αντιπολίτευσης, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φοιτητών, ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα απευθύνουν λόγο.
Η αντιπολίτευση, που οργανώνει εδώ και εβδομάδες μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, δήλωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση θα είναι μεγαλειώδης αν και δεν κατάφερε να μεταφέρει μεγάλη μερίδα Σέρβων από άλλες πόλεις.
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης "Συμμαχία για την Σερβία" (SzS) ανακοίνωσε, ότι η οργανωμένη μεταφορά του κόσμου, από άλλες πόλεις προς την πρωτεύουσα, μπλοκαρίστηκε από την κυβέρνηση καθώς οι ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων αρνήθηκαν να νοικιάσουν λεωφορεία στην αντιπολίτευση.
Όπως καταγγέλλουν από την SzS οι αρχές απειλούν τους ιδιοκτήτες λεωφορείων με αφαίρεση άδειας και έκτακτους τεχνικούς ελέγχους, αν μεταφέρουν διαδηλωτές στο Βελιγράδι.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Ν-1 μετέδωσε σήμερα το πρωί ότι στον σταθμό συγκοινωνιών της πόλης Πάντσεβο, αναρτήθηκε ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι "διακόπτονται όλα τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων προς το Βελιγράδι λόγω έλλειψης καυσίμων".
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αποδίδουν μεγάλη σημασία στη μαζικότητα της σημερινής διαδήλωσης διότι πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα αναγκαστεί ο Vucic να αποδεχθεί τα αιτήματα τους.
Η ενωμένη αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο της Σερβίας για απολυταρχισμό και ζητά την παραίτηση του. Ζητάει επίσης, να συσταθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με θητεία έξι μηνών, που θα δημιουργήσει συνθήκες ισοτιμίας και δημοκρατίας στον πολιτικό αγώνα και θα οργανώσει ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, με την επιτήρηση ξένων παρατηρητών.

Η αντιπολίτευση καταγγέλει χειραγώγηση των ΜΜΕ

Ο πρόεδρος της Σερβίας Alexander Vucic αρνείται κάθε επαφή με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας τους "φασίστες και κλέφτες". Σε συνέντευξη του , σήμερα το πρωί, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Tv Pink, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση αποτελεί απόλυτη μειοψηφία στην κοινωνία. "Εγώ, σε οποιοδήποτε χωριό μπορώ να συγκεντρώσω περισσότερο κόσμο" ανέφερε ο Vucic σχολιάζοντας την σημερινή συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στο Βελιγράδι.
Ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της διαδήλωσης θα βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο και θα εκτελεί τα καθήκοντα του.
Η ηγεσία του συνασπισμού "Συμμαχία για την Σερβία" (SzS) ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να προκληθεί βία και κατήγγειλε τις αρχές ότι, προκαλούν μεθοδευμένα και συστηματικά κλίμα έντασης και τρόμου, για να αποτρέψουν την μαζική συμμετοχή των πολιτών, στην σημερινή διαδήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης