Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άνω κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αμβρόσιος - Την Κυριακή 14/4 ανακοινώνει το πολυσυλλεκτικό ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μητσοτάκης

Άνω κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αμβρόσιος - Την Κυριακή 14/4 ανακοινώνει το πολυσυλλεκτικό ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μητσοτάκης
Την Κυριακή ανακοινώνει το πολυσυλλεκτικό ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μητσοτάκης
Στην τελική ευθεία προς τις ευρωκάλπες ζεσταίνεται το πολιτικό θερμόμετρο με εσωτερικές αναταράξεις και ένταση να επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο που ξέσπασε από τους εναγκαλισμούς του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Οι πληροφορίες θέλουν να υπήρξαν σκέψεις ακόμα και για αποπομπή του υποψήφιου ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο αλλά καθώς φαίνεται ο κ. Κουρουμπλής διέφυγε τον κίνδυνο λόγω της υπόθεσης με τη Μυρσίνη Λοΐζου.
Η κίνηση πάντως του κ. Κουρουμπλή ανέδειξε έναν εμφύλιο που έχει δημιουργηθεί εντός του κυβερνώντος κόμματος καθώς οι αντιδράσεις των στελεχών είναι ουκ ολίγες τα τελευταία 24ωρα.
Και ενώ κόμμα και βουλευτές δείχνουν κάθε άλλο παρά να έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή νεα αμηχανία έχει προκαλέσει και η δημοσίευση φωτογραφιών με τον Αμβρόσιο και της επίσης υποψήφιας ευρωβουλευτού Έλενας Κουντουρά.
Και ο θόρυβος δεν λέει να καταλαγιάσει καθώς στη συνέχεια έκανε νέα εμφάνιση ο μητροπολίτης Αμβρόσιος σχολιάζοντας δεικτικά πως «άνοιξαν οι Συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες... Ψυχορραγούν».
Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος, επισήμανε με νόημα ότι «τον Κουρουμπλή θα τον στηρίξει η Εκκλησία».
Σήμερα πάντως στο κυβερνών κόμμα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στην Εκλογική Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας προοδευτικής συμμαχίας ενόψει των ευρωεκλογών και το μεσημέρι πραγματοποιεί συνεδρίαση στην οποία θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανανεωμένο το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Στη Αξιωματική Αντιπολίτευση παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στο αντίπαλο στρατόπεδο  αλλά δεν παρεμβαίνουν στο εσωκομματικό θέμα και δεν κάνουν επίσημα σχόλια.
Δεν αφήνουν ασχολίαστο πάντως, το περιεχόμενο του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη που εκφράζουν την πολιτική συναλλαγή για τη συγκρότηση της κυβέρνησης κουρελού και την ψήφιση της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών και βεβαίως η υποψηφιότητα του κ. Πάνου Λάμπρου στον οποίο εστιάζουν καθώς υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη και εμφανίστηκε εν συνεχεία σαν σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Παρασκευόπουλου και ταυτόχρονα συνομιλητής των φυλακισμένων τρομοκρατών.
Σε αντίστιξη, υποστηρίζουν, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ υπάρχουν και είναι πολλοί υποψήφιοι που ζητούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών οι οποίοι έχουν γνώση και εμπειρία για τα ευρωπαϊκά πράγματα, που μιλούν περισσότερες από μια γλώσσες και που εκφράζουν τα ζητούμενα και τις θέσεις των ατόμων με αναπηρία.
Κάτι που μπορεί να εκληφθεί και ως βολή κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς η ΝΔ έχει τοποθετήσει άτομα με ειδικές ανάγκες στο ψηφοδέλτιο της για τις ευρωεκλογές, με κορωνίδα αυτών, τον ψυχίατρο, Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών.
Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έκλεισε την Πέμπτη με την δημοσιοποίηση της τελευταίας υποψηφιότητας της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα.
Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου ενώ δηλώνουν έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα σε ότι αφορά τον χρονικό ορίζοντα των εθνικών εκλογών.
Μάλιστα, την Κυριακή, σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τους 42 υποψήφιους της ΝΔ που ζητούν την ψήφο των πολιτών για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης