Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι Ρεπουμπλικανοί των ΗΠΑ απέκτησαν παράρτημα και στην Ελλάδα

Οι Ρεπουμπλικανοί των ΗΠΑ απέκτησαν παράρτημα και στην Ελλάδα
Το αμερικανικό ρεπουμπλικανικό κόμμα απέκτησε παράρτημα και στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα και η Αμερική είναι καταδικασμένες να είναι σύμμαχοι» δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Ελλάδα κ. Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για την ανασύσταση των Republicans Overseas, στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» ο κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε κατά την ομιλία του, πως η ανασύσταση του κόμματος στην Αθήνα, συμπίπτει χρονικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, που αφορά την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την ενίσχυση του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: «Είναι πολύ σημαντική η συγκυρία, τα συμφέροντα της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι πάντα στην ίδια πλευρά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου.
Ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος των Ρεπουμπλικάνων στην Ελλάδα χαρακτήρισε «κακεντρεχή» την κριτική που εξασκείται για τις σχέσεις Ελλάδας-Αμερικής, ό,τι δηλαδή η αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ τους καθιστά υποχείριο της Αμερικής την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «η υπονόμευση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων λειτουργεί υπέρ των τουρκικών συμφερόντων».

Επαναδραστηριοποίηση των Republicans Overseas στην Ελλάδα

Στα άμεσα καθήκοντα του ελληνικού παραρτήματος των ρεπουμπλικάνων στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Δημοκρατία» είναι «η πάγια σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο λαών, σε κάθε επίπεδο» , ενώ υπό ίδρυση είναι αντίστοιχες οργανώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και αλλού στη χωρά μας με σκοπό την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και την συνομιλία με τα πολιτικά κόμματα -πλην ΚΚΕ- «χωρίς ωστόσο να εμπλέκεται η οργάνωση άμεσα ή έμμεσα στην ελληνική πολιτική σκηνή» όπως υποστηρίζει ο κ. Κωνσταντίνου.
«Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η στήριξη στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ είναι δεδομένη, καθώς παράλληλα προωθείται διακομματικά στην Γερουσία νομοσχέδιο, που αφορά πρωτοβουλία για μέτρα στήριξης υπέρ της χώρας μας και άλλων χωρών στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, με τίτλο «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», γεγονός που έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα.
Θετική ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, που σχολίασε πως «η χώρα μας αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν αυτά που έχουμε κάνει» δήλωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πω «το διακομματικό σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο αποτελεί θετική εξέλιξη και αντικατοπτρίζει τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοίγοντας στην χώρα μας παράθυρο ευκαιρίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης