Τελευταία Νέα
Διεθνή

H. Clinton: Ο Assange πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε

H. Clinton: Ο Assange πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε
Clinton: Ο Assange να λογοδοτήσει για όσα έκανε
Ο Julian Assange «πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτά που έκανε», σχολίασε μετά τη σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τις αποκαλύψεις του ιστότοπου κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.
Τα Wikileaks είχαν αφήσει να διαρρεύσουν εκείνη την κρίσιμη περίοδο e-mails και άλλα στοιχεία εσωτερικών επικοινωνιών, τα οποία είχαν υποκλαπεί από τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή και την προεκλογική εκστρατεία της Hillary.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, πίσω από αυτήν την ιστορία βρίσκονταν Ρώσοι χάκερ.
Η σύλληψη του 47χρονου Αυστραλού, που παρέμενε τα τελευταία επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έγινε αφού το Κίτο ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε χορηγηθεί.
Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του Julian Assange προκειμένου να δικαστεί για συνωμοσία με την Chelsea Manning και τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων και εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.
Η Hillary Clinton επέμεινε ότι η σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks δεν αφορά την ελευθεροτυπία.
«Είναι σαφές από το κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε ότι σχετίζεται με συνέργεια στην πειρατεία στρατιωτικού υπολογιστεί για την κλοπή πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Υόρκη.
«Η ουσία είναι πως πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε, τουλάχιστον για όσα του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης