Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και μάκρο - Στο +0,73% και τις 21.870,56 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και μάκρο - Στο +0,73% και τις 21.870,56 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,18% στις 29.787 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (12/4) οι αγορές στην Ασία, με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας να παραμένουν στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,73% στις 21.870,56 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο +0,41% και τις 2.233,45 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,18% στις 29.787 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο -0,03% και τις 10.805,30 μονάδες.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξεως του -0,04% στις 3.188,63 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,32% και τις 10.125,46 μονάδες.
Η πτώση στις αγορές της Κίνας έρχεται στον απόηχο των στοιχείων που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον Μάρτιο του 2019, τα οποία έρχονται να ενισχύσουν τη σταθερότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +14,2% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -20,8% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +6,5%.
Επιπλέον, οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι πτώσης -5,2% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διευρυνθεί στα 32,64 δισ. δολ. έναντι 4,08 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 5,7 δισ. δολ.
Τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών, μετά τα ισχυρά στοιχεία που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες η Κίνα και τα οποία σχετίζονται με την μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες Πεκίνου και Ουάσιγκτον, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» μέχρι στιγμής, προκειμένου οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σύντομα σε μία συμφωνία.
Σημειώνεται ότι χθες (11/4) η Wall Street είχε οριακές διακυμάνσεις, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας επιθυμούν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια κατά το τρέχον έτος.
Κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διατηρώντας την ανοδική τροχιά των προηγούμενων ημερών, εν μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας οι οποίες αντισταθμίζουν την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,32% στα 71,06 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,84 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε σε σημείωμά της η RBC Capital Markets, «βλέπουμε τις τιμές του Brent και του αμερικανικού αργού να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 75 και τα 67 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα για το υπόλοιπο έτος», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο κίνδυνος έχει μία ασύμμετρη τάση προς τα πάνω».
Παράλληλα, η καναδική τράπεζα τονίζει ότι «τα γεωπολιτικά διοχετευόμενα ράλι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις τιμές ακόμα και πέρα από τα 80 δολ. ανά βαρέλι για διακοπτόμενες περιόδους αυτό το καλοκαίρι».
Κατά το τρέχον έτος, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30%, δεχόμενες ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης