Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα συνεργασία στην Ασία θα ανακοινώσει η Profile Software - Οι ελληνικές τεχνολογικές της εφαρμογές ταξιδεύουν στη διεθνή αγορά

tags :
Νέα συνεργασία στην Ασία θα ανακοινώσει η Profile Software - Οι ελληνικές τεχνολογικές της εφαρμογές ταξιδεύουν στη διεθνή  αγορά
Οι νέοι πελάτες  της εταιρείας αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό
Νέο συμβόλαιο συνεργασίας με μεγάλη τράπεζα της Ασίας αναμένεται να ανακοινώσει η Profile Software την ερχόμενη εβδομάδα συμβάλλοντας προς το θετικότερο στα οικονομικά δεδομένα της  εταιρείας και κυρίως τις επιτρέπει να  διεισδύσει με αξιώσεις στην αγορά της Ασίας.
Η εισηγμένη εταιρεία βάζει υψηλούς στόχους για φέτος όπως και για τα επόμενα χρόνια  διεκδικώντας  μερίδιο από την παγκόσμια αγορά που αποτιμάται στα 500 δις δολάρια.
Για τη νέα Profile Software μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ Μπάμπης Στασινόπουλος στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών δίνοντας το στίγμα  της  νέας εταιρείας που έχει διαμορφωθεί από το 2009 μέχρι σήμερα.
Επιβεβαίωσε ότι θα συνεχισθεί η μερισματική πολιτική της εταιρείας και στη γενική συνέλευση των μετοχών θα εγκριθεί η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,05  ευρώ ανά μετοχή.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αποκάλυψε ότι έχει υπογραφεί το συμβόλαιο συνεργασίας χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες  όμως  θα δοθούν στη  δημοσιότητα σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τις επόμενες  ημέρες. Αρκέστηκε να πει μόνο ότι τα νέα συμβόλαια της εταιρείας ανήλθαν στα  6,2 εκατ. ευρώ  το πρώτο τρίμηνο του έτους και ένα μέρος αφορούν την τράπεζα της Ασίας.
Η Profile Software έχει έντονη παρουσία στη διεθνή  αγορά.
Το 65% του τζίρου  προέρχεται  από συμβόλαια και ο στόχος είναι να ανέλθουν στο 80% Γεωγραφικά από την Ευρώπη  προέρχεται το 45% από τη Μέση Ανατολή την  Αφρική και την Ασία το 14% από την Αμερική το 6% και από την Ελλάδα το 35%
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% των εσόδων της Profile είναι επαναλαμβανόμενα και φθάνουν τα 9,3 εκατ ευρώ και προέρχονται από συμβόλαια συντήρησης.
Οι νέοι πελάτες  της εταιρείας αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό.
Το 2017 το ποσοστό ήταν στο 15% , ανήλθε στο 18% το 2018 και το 2019 το ποσοστό των νέων πελατών τρέχει με 20%.
Τα  νέα συμβόλαια έφθαναν τα 6,8 εκατ. ευρώ το 2017 ανήλθαν στα 8,9 εκατ. ευρώ το 2018  και στο πρώτο τρίμηνο του 2019 έχει καλυφθεί σε ποσοστό 70% τα έργα του 2018.
Ο οικονομικός διευθυντής κ. Ευάγγελος Αγγελίδης είπε ότι η εταιρεία πραγματοποιεί  συμβάσεις μεγαλύτερες του1 εκατ. ευρώ και ο στόχος της είναι να συμμετέχει σε  σημαντικά έργα.
Φέτος ο στόχος είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις άνω του 20%, ο οποίος  θεωρείται σχετικά εύκολος.  
Το ποσοστό των ιδίων προϊόντων της εταιρείας ανέρχεται στο 95% με αποτέλεσμα  οι ξένοι  πελάτες της  εταιρείας να αγοράζουν στην ουσία ελληνικά τεχνολογικά προϊόντα τα  οποία είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με αντίστοιχες  εφαρμογές άλλων εταιρειών του εξωτερικού, με την εταιρεία να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τα περιθώρια κέρδους.
Τα βασικά προϊόντα που πουλάει στο εξωτερικό είναι τα FMS.next, Acumen, Axia, Risk Avert.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ Μπάμπης Στασινόπουλος δήλωσε  ότι η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την εξαγορά επιχειρήσεων και αναζητεί εταιρείες προς  αυτή την κατεύθυνση.
Η Profile είναι έτοιμή  να δώσει λύσεις  στο τραπεζικό σύστημα  μετά  και τη νέα οδηγία PSD2 της Ε.Ε. και προτίθεται να  συμμετέχει στην αξιοποίηση   των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.  
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 18,7 εκατ. ευρώ, τα διαθέσιμα κεφάλαια φθάνουν τα 13,7 εκατ. ευρώ ενώ ο δανεισμός μειώθηκε σε 4,6 εκατ. ευρώ από  5,2  εκατ. ευρώ.
Το καθαρό ταμείο της εταιρείας ανέρχεται σε 9,2 εκατ. ευρώ

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης