Τελευταία Νέα
Διεθνή

Knot (ΕΚΤ): Ο νέος γύρος TLTROs πρέπει να είναι λιγότερος γενναιόδωρος

Knot (ΕΚΤ): Ο νέος γύρος TLTROs πρέπει να είναι λιγότερος γενναιόδωρος
Ο νέος γύρος φθηνού δανεισμού των τραπεζών από την ΕΚΤ θα πρέπει να προσφερθεί με λιγότερο γενναιόδωρους όρους από ό,τι ο προηγούμενος, δήλωσε ο Klaas Knot, μέλος της ΕΚΤ
Ο νέος γύρος φθηνού δανεισμού των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να προσφερθεί με λιγότερο γενναιόδωρους όρους από ό,τι ο προηγούμενος, δήλωσε σήμερα (11/4/2019) ο Klaas Knot, μέλος της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας.
«Κατά την άποψή μου, πρέπει να είναι πιο συντηρητικός και λιγότερο γενναιόδωρος από τον παλαιότερο γύρο TLTROs», δήλωσε ο Knot, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Bloomberg».
Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ακόμη ότι η ΕΚΤ δεν «επιθυμεί να παρατείνει την εξάρτηση του τραπεζικού τομέα από τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας περισσότερο από ό,τι είναι απαραίτητο».
Ο Knot εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή του σε μια πιθανή κίνηση της ΕΚΤ για την άμβλυνση των επιδράσεων των αρνητικών επιτοκίων της στις τράπεζες, επιμένοντας ότι η πολιτική αυτή έχει στην πραγματικότητα προωθήσει την πιστωτική επέκταση.
«Θα προτιμούσα ισχυρότερες τράπεζες, αλλά κυρίως για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Knot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης