Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Βιώσιμη η ανάπτυξη των ΗΠΑ, ισχυρή η αγορά εργασίας - «Υπομονή» στη νομισματική πολιτική

Fed: Βιώσιμη η ανάπτυξη των ΗΠΑ, ισχυρή η αγορά εργασίας - «Υπομονή» στη νομισματική πολιτική
Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve 
Για βιώσιμη αλλά και ταυτόχρονα επιβραδυνόμενη επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει λόγο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), κατά τη συνεδρίαση της 19-20 Μαρτίου 2019, όπως απορρέει από τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν σήμερα (10/4).
Υπενθυμίζεται πως η Fed αποφάσισε σε αυτή τη συνεδρίαση να διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος επιτοκίων, στο 2,25%-2,50%.
«Οι μισθοί αυξήθηκαν ελάχιστα τον Φεβρουάριο, ωστόσο ήταν σταθεροί κατά μέσο όρο τους τελευταίους μήνες και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε χαμηλό.
Οι πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν επιβράδυνση της αύξησης των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρηματικών παγίων επενδύσεων το πρώτο τρίμηνο.
Σε δωδεκάμηνη βάση, ο πληθωρισμός υποχώρησε, κυρίως ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών ενέργειας.
Ο δομικός πληθωρισμός παραμένει κοντά στο 2%.
Συνεπής με τη θεσμοθετημένη εντολή της, η Επιτροπή επιδιώκει να ενισχύσει τη μέγιστη δυνατή απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών.
Η Επιτροπή εξακολουθεί να βλέπει ως πιο πιθανά αποτελέσματα τη διαρκή επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, έντονες συνθήκες της αγοράς εργασίας και τον πληθωρισμό κοντά στο συμμετρικό στόχο του 2%», σχολιάζει η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως, υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών εξελίξεων και των περιορισμένων πιέσεων στον πληθωρισμό, θα είναι υπομονετική στις μελλοντικές προσαρμογές των επιτοκίων.
«Κατά τον καθορισμό του χρονικού ορίζοντα και του μεγέθους των μελλοντικών προσαρμογών στο στόχο για το ποσοστό των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις πραγματοποιημένες και αναμενόμενες οικονομικές συνθήκες σε σχέση με το μέγιστο στόχο της απασχόλησης και το συμμετρικό στόχο πληθωρισμού 2%.
Η αξιολόγηση αυτή θα λάβει υπόψη ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων των συνθηκών της αγοράς εργασίας, των δεικτών των πληθωριστικών πιέσεων και των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, καθώς και αναγνώσεις σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές και διεθνείς εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης