Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές Ισραήλ: Νικητής οριακά ο Benjamin Netanyahu – Πέμπτη πρωθυπουργική θητεία

tags :
Εκλογές Ισραήλ: Νικητής οριακά ο Benjamin Netanyahu – Πέμπτη πρωθυπουργική θητεία
Κανένα από τα κόμματα δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο
(upd) Νικητή των βουλευτικών εκλογών του Ισραήλ έστω και οριακά χρήζουν τα ισραηλινά ΜΜΕ τον νυν πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu παρά το γεγονός ότι το Λικούντ (το κόμμα του Netanyahu) και ο αντιπολιτευόμενος κεντρώος συνασπισμός του Μπλέ και του Λευκού του απόστρατου στρατηγού Benny Gantz συγκεντρώνουν από 35 έδρες.
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις των ισραηλινών ΜΜΕ και με το 97% των ψήφων καταμετρημένο, ήθελαν το Λικούντ να λαμβάνει τις 37 από τις 120 έδρες της Κνέσετ έναντι 36 του κεντρώου συνδυασμού του Gantz.
Πάντως και παρά την ίδια δυναμική των δύο κομμάτων και παρά το γεγονός ότι κανένα από τα δύο δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία των εδρών, ο Netanyahu έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι του Gantz καθώς θεωρείται πιθανή η δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με άλλες παρατάξεις της ισραηλινής δεξιάς και άκρας δεξιάς που εισέρχονται στην ισραηλινή Βουλή (Κνεσέτ).
Συγκεκριμένα, εκτιμάτα ότι αυτή η κυβερνητική συμμαχία υπό τον Netanyahu, θα μπορούσε να συγκεντρώσει 65 με 67 έδρες σε ένα σύνολο 120 εδρών.
Σε δηλώσεις του ο Netanyahu έκανε λόγο για μια κολοσσιαία νίκη, αν και επεσήμανε πως θα πρέπει να βγουν και τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή 12/4.
Εάν τελικά επικρατήσει ο Netanyahu θα γίνει ο πρωθυπουργός με τη μεγαλύτερη θητεία στα 71 χρόνια της ιστορίας του Ισραήλ.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 10/4 07:28)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης