Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.308,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.308,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε  με άνοδο 0,5% ή 6,4 δολ., στα 1.308,30 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα κέρδη έκλεισε σήμερα (9/4/2019) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν την ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποβάθμισε σήμερα την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2019, στο 3,3%, από 3,7% που προέβλεπε τον Οκτώβριο του 2018 και 3,5% τον Ιανουάριο.
Το ΔΝΤ προειδοποίησε, παράλληλα, για περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, επικαλούμενο τις εμπορικές εντάσεις και το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit.
Οι επενδυτές παρακολουθούν, την ίδια ώρα, με ανησυχία τη νέα εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χθες, ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, πρότεινε μια λίστα ευρωπαϊκών προϊόντων ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς τις εταιρίες αεροσκαφών, με τη μετοχή της Airbus να υποχωρεί κατά 1,8%.
Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε ευθέως την ΕΕ, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 11 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πάντως πως η ΕΕ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για ενδεχόμενα αντίποινα κατά των επιδοτήσεων στην Boeing.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,5% ή 6,4 δολ., στα 1.308,30 δολ. ανά ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο (10/4), με τους επενδυτές να αναμένεται να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2019.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης