Ακροδεξιό κόμμα στην Αυστραλία μετονομάζεται σε... «Κίτρινα Γιλέκα»

Ακροδεξιό κόμμα στην Αυστραλία μετονομάζεται σε... «Κίτρινα Γιλέκα»
Αυστραλία: Ακροδεξιό κόμμα μετονομάζεται σε «Κίτρινα Γιλέκα»
Ένα μικρό, ακροδεξιό κόμμα της Αυστραλίας που αντιτίθεται στη μετανάστευση άλλαξε επισήμως το όνομά του σε «Κίτρινα Γιλέκα Αυστραλίας» με την ελπίδα να εκμεταλλευθεί τη δημοτικότητα του κινήματος αμφισβήτησης που γεννήθηκε στη Γαλλία με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.
Το κόμμα, το οποίο μέχρι πρότινος ονομαζόταν «Ένωση για την Αυστραλιανή Ελευθερία», διευκρίνισε ότι η εκλογική επιτροπή ενέκρινε την αλλαγή του ονόματός του εγκαίρως ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκστρατεία με τη νέα ονομασία.
Η πρόεδρος του κόμματος Debbie Robinson εξήγησε ότι η επιλογή του ονόματος «Κίτρινα Γιλέκα Αυστραλίας» έγινε διότι τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία εκπροσωπούν, σύμφωνα με την ίδια, «τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που ανησυχούν για την παγκοσμιοποίηση, τη μετανάστευση και το κόστος ζωής».
«Θέλουμε να βγάλουμε το κίνημα αυτό από τον δρόμο και να το φέρουμε στο κοινοβούλιο.
Θα είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα το κάνει», επεσήμανε σε βίντεο που ανήρτησε στον ιστότοπο του κόμματος.
Με έδρα τη Μελβούρνη, η Ένωση για την Αυστραλιανή Ελευθερία ιδρύθηκε το 2015 και στις προηγούμενες εκλογές του 2016 συγκέντρωσε λιγότερο από 0,2%.
Ωστόσο, στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison αναμένεται να κηρύξει βουλευτικές εκλογές κάποια στιγμή μεταξύ της 11ης και της 25ης Μαΐου 2019.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Εργατικοί που βρίσκονται στην αντιπολίτευση φαίνεται να προηγούνται του κυβερνητικού συνασπισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS