Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθελοντική αιμοδοσία από την Εθνική Ασφαλιστική και την Affidea

tags :
Εθελοντική αιμοδοσία από την Εθνική Ασφαλιστική και την Affidea
Οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στέλνοντας ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα
Με στόχο να στείλουν ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα και να ενισχύσουν σημαντικά τα αποθέματα αίματος, τα οποία παραμένουν ελάχιστα παρά τις μεγάλες ανάγκες, Εθνική Ασφαλιστική και Affidea ένωσαν τις δυνάμεις τους στην εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, από τις 9.00 πμ έως τις 13.00 μμ, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Πράξη αλληλεγγύης και ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η αιμοδοσία προσφέρει το μεγαλύτερο και αναντικατάστατο δώρο ζωής στην πιο δύσκολη στιγμή, στην οποία μπορεί να βρεθεί κάθε άνθρωπος.
Στελέχη, συνεργάτες, πελάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής έσπευσαν να δώσουν αίμα για την Τράπεζα Αίματος, που έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια της κινητής ομάδας αιμοδοσίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου.
Θέλοντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της πρωτοβουλίας, ο Όμιλος Affidea είχε απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη και μάλιστα προσέφερε σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα δωρεάν πακέτο εξετάσεων προληπτικού ελέγχου, σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και να επιβραβεύσει την εμπειρία της προσφοράς και του εθελοντισμού.
Αναφερόμενη στην εκδήλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ηράκλειο, η Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Εταιρικού Δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής κα Δήμητρα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «Πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, δεδομένου ότι το αίμα δεν αγοράζεται, αλλά προσφέρεται.
Οι ανάγκες που υπάρχουν σε αίμα είναι υψηλές, γι’ αυτό προσπαθούμε σε συνεργασία με την Affidea να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική και αυτό δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Δ.Σ. της Affidea Ελλάδος κ. Ιωάννης Κατεχάκης δήλωσε: «Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι μοναδική και αναντικατάστατη.
Τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάζεται να διαθέσει κανείς για το δώρο ζωής, που είναι το αίμα, συνιστούν μια πραγματική εμπειρία προσφοράς, αλτρουισμού και αλληλεγγύης.
Εξάλλου, για όλους εμάς στην Αffidea, ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.
Το να σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας και στο DNA μας».
Η διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιριών και Δικτύου κα Μαρουσώ Τρέσσου σχολίασε σχετικά:
«Δίνοντας αίμα, δίνουμε ζωή. Με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους πολίτες, να αντιμετωπίσουμε τον φόβο και την αδιαφορία σε σχέση με την αιμοδοσία, στηρίζοντας στην πράξη την ελληνική κοινωνία.
Η προσφορά στον άνθρωπο αποτελεί κύριο άξονα της κουλτούρας της Affidea. Το κοινωνικό μας έργο είναι πολυποίκιλο και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, συνέπεια και προσήλωση.
Ως εκ τούτου η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας».

Πηγή: περιοδικό «Ιδιωτική Ασφάλιση»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755