Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Οι ανακοινώσεις ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για Novartis δείχνουν ότι είναι συμπαγές πολιτικό μπλόκ

Σπίρτζης: Οι ανακοινώσεις ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για Novartis δείχνουν ότι είναι συμπαγές πολιτικό μπλόκ
O κ. Σπίρτζης επανέλαβε τη δέσμευση για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία στην Κρήτη
Την εκτίμηση ότι οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για τη Novartis δείχνουν ότι πρόκειται για ένα συμπαγές πολιτικό μπλοκ εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και σχολίασε ότι δεν είναι αποδεκτοί οι ισχυρισμοί ότι όταν η δικαιοσύνη παραπέμπει περιφερειάρχες, μετά από φυσικές καταστροφές είναι καλή και όταν παραπέμπει πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης είναι κακή.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης 9.84, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι είναι θεμιτό να γίνεται κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο όταν γίνεται δικαστική έρευνα, πρέπει όλοι να είναι μετρημένοι στο τι λένε, χωρίς να εκτοξεύονται κακές κρίσεις για τη δικαιοσύνη.

Αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη

Εξάλλου, ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε τη δέσμευση για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία στην Κρήτη.
Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, μετά τις αλλεπάλληλες θεομηνίες που έχουν πλήξει την περιοχή, το υπουργείο σε συνεννόηση με την περιφέρεια και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών, είναι έτοιμο να συνδράμει με κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να συνταχθούν τα τεχνικά δελτία και να βοηθηθούν οι τοπικές αρχές στην αποκατάσταση των ζημιών.
Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι η Κρήτη έχει υποστεί τις επιπτώσεις των σφοδρών βροχοπτώσεων ωστόσο στις ζημιές, όπως είπε, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η κατάσταση των υποδομών στο νησί, λόγω της μη συντήρησης, της μη σωστής χρήσης και λόγω των αυτενεργειών διαφόρων για το πώς συντηρούνται οι υποδομές.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η προεκλογική περίοδος αποτρέπει την αποκατάσταση ζημιών, αν δεν κηρυχθεί κάποιος δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πρόσθεσε πως αυτό εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις διαγωνισμών, ενώ διαβεβαίωσε πως το υπουργείο θα συνδράμει την τοπική αυτοδιοίκηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης