Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω της μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω ΗΠΑ - Στο +0,03% και τα 1.302,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά άνω της μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω ΗΠΑ - Στο +0,03% και τα 1.302,35 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου επέστρεψε στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (9/4) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών, μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε εισαγωγές ευρωπαϊκών αγαθών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 1.302,35 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας επιστρέψει πλέον στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά μετά από τις 27 Μαρτίου του 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,07% στις 96,58 μονάδες, στον απόηχο των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πέραν από το ενδεχόμενο κυρώσεων της Ουάσιγκτον σε βάρος ορισμένων αγαθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι και γύρω από τις εξελίξεις για το Brexit, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Minister Theresa, αναμένεται να συναντηθεί αργότερα εντός της ημέρας με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.
Όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, οι δύο πλευρές αναμένεται να συνεχίσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες αργότερα εντός εβδομάδας, καθώς βρίσκονται «όλο και πιο κοντά» στην επίτευξη μίας συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης